Επίκαιρη ερώτηση με αντικείμενο "τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει λάβει η λαθρομετανάστευση στην πόλη της Ηγουμενίτσας", κατέθεσαν οι τομεάρχες Προστασίας του Πολίτη και Δημοσίων Έργων της ΝΔ κ.κ. Νάκος, Καλογιάννης και Τσουμάνης (αναπληρωτής).

Σε δήλωσή τους οι τρεις αξιωματούχοι της ΝΔ σκιαγραφούν, κατόπιν και επίσκεψής τους στην Ηγουμενίτσα, "την εικόνα μιας περιοχής παραδομένης στους λαθρομετανάστες".

"Τμήμα της πόλης κοντά στο λιμάνι, καθώς και τα γύρω αγροκτήματα, έχουν καταληφθεί από εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες, οι οποίοι προσπαθούν να προωθηθούν παράνομα στην Ιταλία και οι οποίοι έχουν χωριστεί σε ομάδες, δημιουργούν καταστάσεις που φοβίζουν τον κόσμο και έχουν μοιράσει ακόμα και τους κάδους απορριμμάτων. Η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση και το Λιμεναρχείο αδυνατούν, λόγω έλλειψης προσωπικού και μέσων, να επιβάλουν την τάξη και να ελέγξουν την κατάσταση, ενώ η εικόνα που αντικρίζουν οι τουρίστες που εισέρχονται στο λιμάνι, οι οποίοι αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τους επόμενους μήνες, αποτελεί δυσφήμηση για τη χώρα μας και για την περιοχή και είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους επιθυμούν να την επισκεφτούν" αναφέρεται μεταξύ άλλων, στη δήλωση των τριών βουλευτών της ΝΔ.