current views are: 1

31 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση16:01

Μορατόριουμ στις κινητοποιήσεις τις ημέρες των εορτών ζητά ο Λοβέρδος

Ούτε ένα βήμα πίσω φαίνεται ότι δεν κάνει η ΟΛΜΕ σχετικά με το πότε θα κάνουν κινητοποίησεις οι συνδικαλιστές. 

Δημοσίευση 16:01’
αρθρο-newpost

Ούτε ένα βήμα πίσω φαίνεται ότι δεν κάνει η ΟΛΜΕ σχετικά με το πότε θα κάνουν κινητοποίησεις οι συνδικαλιστές. 

Ούτε ένα βήμα πίσω φαίνεται ότι δεν κάνει η ΟΛΜΕ σχετικά με το πότε θα κάνουν κινητοποίησεις οι συνδικαλιστές. Το εν λόγω ζήτημα τέθηκε σε συνάντηση του υπουργού Παιδείας με εκπροσώπους των καθηγητών έπειτα από πρόταση του πρώτου για να υπάρξει ένα μορατόριουμ για τις κινητοποιήσεις τις ημέρες των θρησκευτικών και των εθνικών εορτών, καθώς και κατά τις επισκέψεις του σε σχολεία της επαρχίας.

 «Έκανα μία πρόταση μετά τα μέτρα τα οποία υπήρξανε στις πρόσφατες παρελάσεις. Παρεκάλεσα, ζήτησα να υπάρξει ένα moratorium, ας πούμε για την 25η Μαρτίου, μετά από λίγους μήνες, ή, αν το πούμε γενικότερα, για τις εθνικές επετείους και γιορτές, λίγες στιγμές το χρόνο είναι αυτές, να μην παρακωλύονται οι εκδηλώσεις των επετείων επειδή, και εκείνη τη στιγμή τη θεωρεί, ένας συνδικαλιστικός φορέας ότι είναι η στιγμή κατάλληλη να εκφράσει τις απόψεις του για κάποιο θέμα που τον απασχολεί», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας. 

«Επίσης ζήτησα από την ΟΛΜΕ, επειδή κινούμαι σε όλη τη χώρα και επειδή έχω απόλυτη διάθεση και εκεί που κινούμαι να βλέπω και τις ΕΛΜΕ και τις τοπικές ΔΟΕ, να ορίζουμε ειδική συνάντηση και να εκφράζονται εκεί με όποιον τρόπο θέλουν, το πιο μαχητικό, τις δικές τους απόψεις, να προωθούν τα θέματα τους αλλά να μην παρακωλύουν τις εκδηλώσεις στις οποίες θέλω εγώ να παραστώ ή τις οποίες το υπουργείο Παιδείας διοργανώνει. Να μην παρακωλύεται η εκ μέρους μου άσκηση αυτοπρόσωπης εποπτείας σε όλη την Ελλάδα», είπε.

«Δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν, το πότε, το πού και το πως των κινητοποιήσεών μας» απάντησε η ΟΛΜΕ στον κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

«Εγώ θεωρώ ότι, τουλάχιστον, αφήστε το υπουργείο Παιδείας, για τα θέματα των εθνικών επετείων πρέπει να υπάρξει μία συμφωνία πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών ενώσεων από τις πρωτοβάθμιες μέχρι τις τριτοβάθμιες ότι όλες οι άλλες στιγμές είναι κατάλληλες για κάθε μορφής σύγκρουση ή διαμαρτυρία που είναι ζωογόνος δύναμη της δημοκρατίας όχι όμως και οι εθνικές επέτειοι», κατέληξε ο υπουργός.

Ο κ. Λοβέρδος είχε συνάντηση και με τους Κοσμήτορες των φιλοσοφικών σχολών και τους προέδρους των Τμημάτων Φιλολογίας, σχετικά με την δυνατότητά τους για ίδρυση ξενόγλωσσων επί πληρωμή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τμημάτων, τα οποία θα απευθύνονται σε αλλοδαπούς, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, φοιτητές. Οι σχολές παρουσίασαν τις προτάσεις τους, όπως τις επεξεργάστηκαν μετά την προηγούμενη συνάντηση και ζήτησαν την αρωγή του υπουργείου σε ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα.

 


σχετικα αρθρα