Εισηγείται 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες η ΓΕΝΟΠ


Την προκήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, δυναμικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και εκστρατεία ενημέρωσης φορέων και καταναλωτών θα εισηγηθεί η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ στο Διοικητικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 28 Απριλίου για να αποφασίσει τους τρόπους αντίδρασης στην περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

Η ΕΕ της ΓΕΝΟΠ που συνεδρίασε σήμερα εμμένει στη θέση για διατήρηση του 51 % των μετοχών της ΔΕΗ και του μάνατζμεντ από το Δημόσιο "ώστε να μπορεί και ο πιο φτωχός καταναλωτής να απολαμβάνει το αγαθό του ηλεκτρισμού". Αποφασίστηκε επίσης, το επόμενο διάστημα να γίνει ενημέρωση φορέων της κοινωνίας (κόμματα- ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ- ΤΕΕ- ΕΠΑΕ - ΚΕΔΚΕ - ΠΑΣΕΓΕΣ -Ομοσπονδίες - Εργατικά Κέντρα - Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.α.), όπως επίσης πραγματοποίηση εκστρατείας ενημέρωσης των καταναλωτών για τις επιπτώσεις που θα έχει η περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ δηλώνει ότι "εάν η πλειοψηφία των φορέων που θα επισκεφθούμε αλλά και που θα ζητήσουμε δημοσίως να πάρουν θέση πει ότι συμφωνεί να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ (γιατί περαιτέρω μετοχοποίηση αυτό σημαίνει), εμείς θα σεβαστούμε την απόφαση των εκπροσώπων των φορέων".

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο