current views are: 3

2 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:25

Συμπλοκές, τραυματισμός και ΜΑΤ σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης (Βίντεο)

Ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη με διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Δημοσίευση 12:25’
αρθρο-newpost

Ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη με διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη με διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Έξω από μεγάλο πολυκατάστημα, στην Τσιμισκή διαδηλωτές έφραξαν με τα σώματά τους την είσοδο εμποδίζοντας του καταναλωτές να εισέλθουν. Κάποιοι από τους καταναλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την πράξη των διαδηλωτών με αποτέλεσμα να σημειωθεί επεισόδιο.

Σύμφωνα με το thestival.gr, από τους διαδηλωτές γρονθοκόπησε τον πολίτη που ήθελε να πραγματοποιήσει αγορές στο συγκεκριμένο κατάστημα. Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων τα πνεύματα ηρέμησαν, προσωρινά.

Αμέσως μετά το επεισόδιο, άντρες των ΜΑΤ έλαβαν εντολή να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από την είσοδο του καταστήματος.

Κατά την επέμβαση των ΜΑΤ τραυματίστηκε μια κοπέλα ενώ σημειώθηκε και μια προσαγωγή.

Διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα

Με συνθήματα και πανό κατά της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, εμποροϋπάλληλοι και πολίτες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των καταστημάτων σε όλη τη χώρα.

Από νωρίς το πρωί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι και στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, μοιράζοντας φυλλάδια στους διερχόμενους.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που δοκίμασαν τις Κυριακές, δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Ο κόσμος βγήκε για βόλτα και όχι ψώνια» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΛΕ), που έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία.

Σημειώνεται επίσης πως «με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (που απασχολούν το 80% των εμποροϋπαλλήλων) θα πολλαπλασιαστούν, η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και οι ήδη εργαζόμενοι θα γίνουν ακόμα πιο λάστιχο και με μισθούς εξαθλίωσης, απλά και μόνο για να στηριχθεί η κερδοφορία των μεγάλων εμπορικών ομίλων σε συνθήκες κρίσης και βαθιάς ύφεσης. Οι εργαζόμενοι θα αποστερηθούν οριστικά και των στοιχειωδών δικαιωμάτων στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στην οικογένεια, στην ποιότητα ζωής, στη συμμετοχή στην κοινωνική δράση» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στα Χανιά, το σκηνικό της εμπορικής κίνησης συνέθεσαν τα ανοικτά καταστήματα κυρίως σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κλειστά σε άλλα σημεία και συνοικίες.

 


σχετικα αρθρα