«Δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτα... Με τρέμουν... Αν ανοίξω το στόμα μου για τα επεισόδια του '98 στέλνω φυλακή τον Παναγιώταρο για φυσικό αυτουργό και τον Μιχαλολιάκο για ηθικό αυτουργό...» αναφέρει ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, κατά κόσμον Περίανδρος, πάλαι ποτέ υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής και δεξί χέρι του αρχηγού της.

Τα λόγια αυτά που αφορούν την αιματηρή επίθεση που είχε δεχθεί από φάλαγγα χρυσαυγιτών ο τότε φοιτητής Δημήτρης Κουσουρής, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» και πρόκειται για απόσπασμα από έναν διάλογο που πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ ήδη η έρευνα για τα στελέχη και τα μέλη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκείνο το διάστημα η Αντιτρομοκρατική έχει λάβει τις απαραίτητες άδειες άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου για άτομα που σχετίζονται με τη ΧΑ. Κάποια από τα τηλεφωνήματα που καταγράφονται αφορούν τον Περίανδρο και τις συνομιλίες που έχει ο ίδιος με αγνώστους ως προς τη δικογραφία. Σε αυτές μιλάει εκτενώς για τον Παναγιώταρο και τον Μιχαλολιάκο, ο οποίος αναφέρεται ως «Κάτμαν» ή «Κατέλης» (από τα πάλαι ποτέ «Παρατράγουδα»).

Οι διάλογοι αυτοί ως ηχητικά ντοκουμέντα συμπεριλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που συνέταξαν οι ανακρίτριες Κλάπα - Δημητροπούλου, παρότι ούτε ο Ανδρουτσόπουλος ούτε οι συνομιλητές του δεν βρίσκονται ανάμεσα στους κατηγορούμενους της υπόθεσης.

«Με τρέμουν»

«Δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτα (σ.σ.: οι χρυσαυγίτες). Με τρέμουν. Και δεν με τρέμουν επειδή μπορώ να τους γαμ... με τα χέρια και όχι μόνο. Εχω και τον νόμο στα χέρια μου. Αν ανοίξω το στόμα μου στέλνω φυλακή τον Παναγιώταρο για φυσικό αυτουργό για τα επεισόδια του '98 και ηθικό αυτουργό στέλνω φυλακή τον Μιχαλολιάκο», λέει στον συνομιλητή του με το όνομα Αστέριος.

Και αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η υπόθεσή μου εμένα τελειώνει το 2018. Εγώ καταδικάστηκα ότι έκανα μία βίαιη έκνομη ενέργεια με άλλα 10 άτομα. Ποιοι είναι τα άλλα 10 άτομα; Από τη στιγμή που υπάρχει τελεσίδικη απόφαση, αυτοί τους οποίους εγώ θα ισχυριστώ ότι το έκαναν πάνε φυλακή. Τέλος. Αν πω λοιπόν την αλήθεια ότι ένας από αυτούς ήταν ο Παναγιώταρος και ότι εμένα με έβαλε ο Μιχαλολιάκος να το κάνω, ειδικά αυτήν την περίοδο, τώρα που καίγεται ο κ... τους, τελειώνουν αυτοί».

Ο ίδιος τονίζει ότι δεν θέλει να μπει στη διαδικασία να κατονομάσει τα υπόλοιπα μέλη του Τάγματος Εφόδου του 1998. Για τον λόγο αυτόν επισημαίνει: «Καταρχήν μόνος του μπορεί ο εισαγγελέας και ο ανακριτής να ζητήσουν να ανοίξει η υπόθεση του '98. Εκκρεμεί φίλε, δεν έχει τελειώσει. Αυτό το ξέρει η Χρυσή (σ.σ: Αυγή)».

Το δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι η «εκπαιδευτική τάξη Πρωτεσίλαος», που ίδρυσε τη δεκαετία του '90 ο Περίανδρος, αποτέλεσε το πρώτο τάγμα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης. Είχε στελεχωθεί από πρώην στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων, που ήταν εξοπλισμένοι με κοντόκαννες καραμπίνες και αναλάμβαναν «ειδικές» αποστολές.

Ο Πρωτεσίλαος και τα Τάγματα

«Πριν ακόμα πάω φαντάρος, είχα μία ομάδα, τον Πρωτεσίλαο, ευτυχώς που έχουν φύγει οι φωτογραφίες, τώρα θα είχαμε άλλα προβλήματα. Είχα φοβερό υλικό. Δεν είναι τα κομάντο τα πραγματικά που αναφέρεις εσύ, είναι και τα κομάντο μέσα στη Χρυσή Αυγή που είχα φτιάξει εγώ τη δεκαετία του '80 και του '90. Οι οποίοι ήταν ουγκ φίλε. Γιατί ήταν παιδιά, από τις ομάδες στρατού που έχουμε περάσει τώρα εμείς ήδη, κατάλαβες; Είχα πάρει έτοιμους ανθρώπους, δεν τους έφτιαχνα εγώ εξαρχής. Και πάνω σ' αυτούς δουλεύαμε συγκεκριμένα πράγματα. Τώρα να τα λέω στα τηλέφωνα, τα ξέρανε οι υπηρεσίες. Και ήμασταν πολύ λιγότεροι, αλλά γαμ... και δέρναμε. Οχτώ με δέκα άτομα. Πηγαίναμε στα βουνά, κάναμε καταρριχήσεις, είχαμε κοντόκαννες, κάναμε πράγματα σε εποχές πολύ απαγορευμένες, όχι της μόδας. Πολύ δυνατά» ανέφερε.

Σχολιάζοντας με φιλικό του πρόσωπο τις αποκαλύψεις για τα τάγματα εφόδου και συγκεκριμένα της Τ.Ο. Νίκαιας, ο Περίανδρος είπε χαρακτηριστικά «αυτά τα έχουν αντιγράψει από μένα».

Στη συνέχεια αποκαλύπτεται ότι επί των ημερών του δρούσε η δική του ομάδα που εκπαιδευόταν στα βουνά και ήταν εφοδιασμένη με κοντόκαννες καραμπίνες. 

Σχολιάζοντας τις αναφορές για δίωξη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης, ο Περίανδρος λέει στον συνομιλητή του: «Αμα γίνει αυτό, θα δεις πολύ κόσμο στη φυλακή φίλε».

Και συνεχίζει λέγοντας «η έπαρση και η αλαζονεία δημιουργούν ύβρη και επιφέρουν τη Θεία Δίκη. Βρέθηκαν όλοι αυτοί οι ασήμαντοι σε μία θέση που δεν αντικατόπτριζε σε καμία περίπτωση τις πραγματικές τους ικανότητες, αλλά και ούτε τις δυνάμεις τους, γιατί μπορεί να μην είσαι ικανός, αλλά να έχεις δύναμη. Δεν είναι ούτε αυτό. Είναι σκουπίδια. Είναι κότες. Ενα εκατομμύριο εν δυνάμει ψηφοφόροι και μπήκαν τα ΜΑΤ σε όλα τα γραφεία τους και δεν βρέθηκε ένας να τους σταματήσει, μία καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία τους. Ολα για τη μαρμίτα, για το χρήμα. Εσύ ξέρεις τον Παναγιώταρο και απ' αυτόν μπορείς να καταλάβεις τι είναι οι υπόλοιποι».

Παράλληλα, ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος αποκαλεί «γενίτσαρο» τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά. «Ο άλλος πρώην ακροαριστερός, 45 χρονών έγινε χρυσαυγίτης για τα μεροκάματα, για να παίρνει χαρτζιλίκια και μαχαίρωσε για ψύλλου πήδημα, χωρίς να ξέρει τι σημαίνει αυτό. Ο γενιτσαρισμός σε όλο του το μεγαλείο» είπε.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Σύμφωνα με το «Έθνος», ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνομιλία στην οποία αναφέρεται ότι ο Περίανδρος έχει πολλά ντοκουμέντα που θα βάλουν τον Κατέλη φυλακή (σ.σ.: νοηματικά προκύπτει ότι εννοεί τον Μιχαλολιάκο) και έχει καταχωρισθεί στη δικογραφία ως «Z1_33876882.wav».

Γιάννης: Μου λέει ο Αντώνης τι θα κάνει, θα κατεβάσει κόμμα. Ο Αντώνης; Να κατεβάσει κόμμα; Με τίποτα.
Περίανδρος: Σας γράφει στα αρχ... του ο Αντώνης, πες του.
Γ. Δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί με αυτά τα πράγματα ο Αντώνης. Εχει τελειώσει με αυτά. Ο μόνος σκοπός που έχει ο Αντώνης αυτή τη στιγμή είναι να βάλει τον Κατέλη φυλακή. Και θα τον βάλει, γιατί έχει πολλά χαρτιά και ντοκουμέντα.
Με σβάστικες, με περιβραχιόνια και όλα αυτά που μου είπες να του πω. Λοιπόν, το μόνο που τον νοιάζει είναι οι ρουφιάνοι που τον έχουν δώσει για πράγμα που δεν έπραξε ποτέ να πάνε φυλακή.
Π. Τρόμαξε εκεί, Γιάννη;
Γ. Μαλ... δεν ήξερε τι να πει.

Ο Περίανδρος επανέρχεται στην «υπόθεση Κουσουρή» και σε άλλη συνομιλία και μολονότι λέει πως δεν θέλει από δική του πρωτοβουλία να ξανανοίξει ο φάκελος, φαίνεται πως το επιθυμεί πολύ.

Άγνωστος: Στον Ελεύθερο Κόσμο στηρίζουν ΧΑ. Αυτοί οι Ζαφειρόπουλοι.
Περίανδρος: Εκεί θέλανε να πάνε. Σου πω εγώ γιατί φίλε. Γιατί αν ανοίξει η υπόθεση του '98 πάει ο Ζαφειρόπουλος φυλακή. Δεν κατάλαβες γιατί; Τα 'χουνε βρει αυτοί μεταξύ τους. Ο Περίανδρος θα μας βάλει φυλακή και τέτοια. Δεν ξέρεις; Τα 'χουνε πει αυτοί.
Α.: Καραγκιόζηδες.
Π.: Και λέω, μήπως να πάει και ο Ζαφειρόπουλος; Να δει το έργο; Το μουν... Να γίνει από την Εισαγγελία αυτή η έρευνα, να μη γίνει από κάρφωμα δικό μου. Στο κάτω κάτω συνεντεύξεις έχουν γίνει.