Νέες κινητοποιήσεις ανακοινώθηκαν από τους φορείς και πολίτες της Ηγουμενίτσας, στο λιμάνι της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή από τους εκατοντάδες Ασιάτες και Αφρικανούς λαθρομετανάστες που προσπαθούν να επιβιβαστούν σε οχηματαγωγά πλοία κρυμμένοι σε αυτοκίνητα με προορισμό τα ιταλικά λιμάνια.

Στις 3 Μαΐου, θα αποκλειστεί το λιμάνι εξωτερικού και μάλιστα, στις 5 το απόγευμα, όταν είναι αυξημένη η κίνηση επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων. Την απόφαση αυτή έλαβαν σε σύσκεψη, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, η Επιτροπή Αγώνα και φορείς της περιοχής.

Στο μεταξύ, για το σοβαρό αυτό πρόβλημα, έγινε συνάντηση στην Ηγουμενίτσα με τον Δήμαρχο Γιώργο Κάτσινο, τον αστυνομικό διευθυντή Βασίλη Μίαρη και φορείς της πόλης, του υπαρχηγού της ΕΛΑΣ Ιωάννη Ραχωβίτσα και του Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος της ΕΛΑΣ Νίκου Σερέτη.

Σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος υπογράμμισε πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια εντατικοποίηση των ενεργειών της Αστυνομίας με συλλήψεις και μεταφορά των λαθρομεταναστών σε κέντρα κράτησης μακριά από την Ηγουμενίτσα, όμως συνεχώς προσέρχονται κατά δεκάδες άλλοι, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παραμένει.

Από την πλευρά του ο κ. Ραχωβίτσας αναγνώρισε το πρόβλημα, υπογραμμίζοντας πως δεν αφορά μόνο την Ηγουμενίτσα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.