Διάλεξη στο New York College για το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ

Διάλεξη στο New York College για το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις 15 Οκτωβρίου, η διάλεξη με θέμα: «Το Οικουμενικό Σύμφωνο (Global Compact) του ΟΗΕ: Οι 10 αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου, πεδία εφαρμογής στη σύγχρονη επιχείρηση και το πανεπιστήμιο. Τα οφέλη από τη συμμετοχή». 

Η διάλεξη έγινε στο κεντρικό κτίριο του New York College, το οποίο είναι μέλος της  μεγάλης οικογένειας του Οικουμενικού Συμφώνου (UN Global Compact) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και στα πλαίσια των ενεργειών διάδοσης των Αρχών του Συμφώνου στη Κοινωνία (Communication On Progress).

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Κατσαρέλλος Διευθυντής Δια Βίου Μάθησης, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ενηλίκων του Ομίλου. Επίτιμος καλεσμένος ήταν ο Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Global Sustain, ο οποίος στα πλαίσια αλληλοϋποστήριξης των μελών του UN Global Compact, προλόγισε τη διάλεξη.

Η θεματολογία της διάλεξης βασίστηκε στο σύγγραμμα «Το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ, πεδίο δράσεις για αειφόρες  επιχειρηματικές δράσεις», το οποίο επιμελήθηκε η δημοσιογράφος Φοίβη Πετροπούλου.

Η πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού ομίλου New York College χαιρετίστηκε από τα άτομα που παρευρέθησαν στη διάλεξη. Το κοινό αποτελούσαν κυρίως φοιτητές, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και στελέχη επιχειρήσεων και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα της διάλεξης, αφού συμμετείχε με δικές του ερωτήσεις είτε παραθέτοντας πληροφορίες είτε παραδείγματα. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο