current views are: 1

3 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση16:25

Με συνήγορο τον Μουζακίτη ζητεί εκ νέου αποφυλάκιση ο Μπούκουρας

Νέα αίτηση προσωρινής κράτησης υπέβαλε ο προφυλακισμένος ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

Δημοσίευση 16:25’
αρθρο-newpost

Νέα αίτηση προσωρινής κράτησης υπέβαλε ο προφυλακισμένος ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

Νέα αίτηση προσωρινής κράτησης υπέβαλε ο προφυλακισμένος ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

Στην αίτηση που κατέθεσαν οι Βάσω Πανταζή και Σπύρος Μουζακίτης, συνήγοροι του άλλοτε βουλευτή της Χρυσής Αυγής εξαπολύουν βολές κατά της εισαγγελικής πρότασης.

Ο κ. Μουζακίτης , (πρόκειται για τον πρώην εισαγγελέα, ο οποίος υπηρέτησε στην θέση του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα και ο οποίος παραιτήθηκε από το Σώμα και πλέον ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου ) σε δήλωσή του για την προσφυγή του βουλευτή, αναφέρθηκε στον πρώην συνάδελφό του Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος υπέβαλε πρόσφατα πρόταση για την Χρυσή Αυγή, αναφέροντας:

«Από τη μελέτη της σχετικής δικογραφίας και την εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού, σχημάτισα την πεποίθηση ότι ο Ευστάθιος Μπούκουρας είναι αθώος. Το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως, έχοντας στους ώμους μου 32 και πλέον χρόνια εμπειρίας και λειτουργηματικής διαδρομής».

Στην αίτηση του, ο κ. Μπούκουρας αφήνει αιχμές κατά του εισαγγελέα:

«Ο κ. εισαγγελέας επιχειρεί στην πρόταση του να “δαιμονοποιήσει” εκφράσεις που χρησιμοποιούν πολλοί πολιτικοί όταν ομιλούν, στο πλαίσιο του να δείξουν στον κόσμο την αφοσίωση τους στο έργο που έχουν κληθεί να παράγουν, όπως οι λέξεις “μάχη”, “τελική νίκη”, “ανήκω στον στρατό της Χρυσής Αυγής”, “στρατιώτης”».

Ο προφυλακισμένος βουλευτής αναφέρει ότι «ο κ. εισαγγελέας, χωρίς να είναι απαραίτητη η αναφορά της ομιλίας μου Βουλή στην πρόταση για παραπομπή μου, επέλεξε για πολλοστή φορά να χρησιμοποιήσει οτιδήποτε αποδεικνύει την ευαισθησία και την αληθινή ποιότητα της προσωπικότητας μου, είτε να το αποκρύψει, όπως έκανε με τους μάρτυρες που ήρθαν και κατέθεσαν για την προσωπικότητα μου και την παρουσία μου στην Κορινθία, ή να το απαξιώσει πλήρως».

Ο κατηγορούμενος ζητά την αντικατάσταση της προφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους. 


σχετικα αρθρα