Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεάπολης Λασιθίου αθώωσε τον βασικό κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 20χρονου βρετανου Tyrell Matthews Burton το καλοκαίρι του 2013 στα Μάλλια Ηρακλείου.

Επίσης αθωωτική ήταν η απόφαση και για τον δεύτερο συγκατηγορούμενό που είχε κατηγορηθεί για απλή συνέργεια στη δολοφονία.

Οι δύο κατηγορούμενοι ωστόσο κρίθηκαν ένοχοι για συμπλοκή, οπλοφορία και οπλοκατοχή και αναμένονται οι ποινές για τις κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Οι υπόλοιποι 16 συγκατηγορούμενοι των δύο, αθωώθηκαν για τις κατηγορίες τους για συμπλοκή.

Νωρίτερα η Εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του βασικού κατηγορουμένου προτείνοντας να κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της συμπλοκής και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Για τον δεύτερο κατηγορούμενο η εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή του από τις κατηγορίες της απλής συνέργειας και της συμπλοκής και πρότεινε την ενοχή του για την κατηγορία της οπλοφορίας.

Υπενθυμίζεται πως ο 20χρονος, είχε πέσει νεκρός κατά τη διάρκεια άγριας συμπλοκής στα Μάλλια τα ξημερώματα της 23ης Ιουλίου 2013. Τότε 30 περίπου άτομα, όλοι Βρετανοί που ανήκαν σε διαφορετικές ομάδες και έκαναν στην περιοχή τις διακοπές τους, μετά από διασκέδαση και την κατανάλωση αλκοόλ θέλησαν να λύσουν τις διαφορές τους.

Έτσι συνεπλάκησαν, με αποτέλεσμα ο άτυχος Tyrell Matthews Burton να τραυματιστεί από μαχαίρι στη θωρακική χώρα και να χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια της διακομιδής του στο νοσοκομείο.