Η μείωση κατά 18% στην τιμή της θεωρητική εκπαίδευσης αποφασίστηκε κατά την Γενική Συνέλευση του Κέντρου Εκπαίδευσης Υποψήφιων Οδηγών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο και ασχολήθηκε σοβαρά με τα ποικίλα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των εκπαιδευτών.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι διαχειριστές του Κέντρου Βελεγράκης Εμμανουήλ και Μιχελάκης Ελευθέριος αναφέρεται :

"Κοινή διαπίστωση υπήρξε το ότι οι καιροί και οι συνθήκες αλλάζουν ταχύτατα και ριζικά και ότι πρέπει να προλάβουν να προσαρμοστούν με ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές.

Κοινή επίσης διαπίστωση υπήρξε το ότι μέσα στη σημερινή κρίση είναι απολύτως αναγκαία η συνεργασία και η συσπείρωση όλων.

Η Γ.Σ. πήρε σημαντικές αποφάσεις για να δρομολογηθούν ενέργειες στις παραπάνω κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε.

Να διευρύνουν οι εκπαιδευτές τη συνεργασία τους με το ΚΕ.ΘΕ.Υ.Ο. και να συσπειρωθούν γύρω από αυτό καθώς αποτελεί ένα σοβαρό πυρήνα συνεργασίας με 46 μέλη.

Να συμμετάσχουν μαζικά στο πρόγραμμα ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ που είναι μια ευκαιρία για τον κλάδο και μια σημαντική πρωτοβουλία του Σωματείου.

Να μελετηθούν ανά ομάδες και να υλοποιηθούν προαιρετικές συγχωνεύσεις σχολών προκειμένου και οι δαπάνες τους να μειωθούν και η ποιότητα των υπηρεσιών να ανέβει.

Να μελετηθεί άμεσα η δημιουργία από όλους τους εκπαιδευτές, μιας πίστας εκπαίδευσης και εξετάσεων με τις προδιαγραφές που προβλέπει ο νόμος.

Τέλος και εξ’ αιτίας της οικονομικής κρίσης αποφασίσθηκε η μείωση της τιμής για τη θεωρητική εκπαίδευση στο ΚΕ.ΘΕ.Υ.Ο. από 15 € σε 12,30 € την ώρα, που αντιστοιχεί σε μείωση 18%.

Και αυτό αποφασίσθηκε προκειμένου να μειωθεί το κόστος απόκτησης αδείας οδήγησης που αφορά σχεδόν αποκλειστικά νέους ανθρώπους".

Το ΚΕ.ΘΕ.Υ.Ο. με ανακοίνωσή του προς τους εκπαιδευτές τονίζει ότι « οι καιροί και οι συνθήκες αλλάξουν ταχύτατα και ριζικά και εάν δεν προλάβουμε να προσαρμοστούμε με ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές θα βρεθούμε στο περιθώριο.»