Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Αν και με φθίνουσα τάση, οι καταλήψεις των σχολείων που είχαν προγραμματιστεί για ένα 24ωρο, συνεχίστηκαν και χτες.

Η μαθητική κινητοποίηση που ξεκίνησε από το Facebook, δείχνει πότε να «φουντώνει» και πότε να οδεύει προς εκτόνωση,προκαλώντας την εισαγγελική παρέμβαση.

Με εγκύκλιο προς τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ζητά να παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις καταλήψεων στα σχολεία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία τους.

«Κάποια σχολεία έκαναν μόνο αποχή, κάποια έκαναν 24ωρη κατάληψη, κάποια άλλα συνεχίζουν την κατάληψη για όλη την εβδομάδα. Δεν υπάρχει ακόμα συντονιστικό και η κινητοποίηση είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο για να έχουμε συνολική εικόνα», λέει στο newpost η Μαριάννα, μαθήτρια της Β΄Λυκείου, στο σχολείο της οποίας η κατάληψη συνεχίζεται.

«Η Πέμπτη θα είναι η μέρα που θα "δείξει" αν θα συνεχιστεί ο αναβρασμός», λέει το newpost ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης.

Είναι η ημέρα που επέλεξαν οι φοιτητικοί σύλλογοι για το πανσπουδαστικό συλλαλητήριο.

Οι γενικές συνελεύσεις των μαθητών αποφάσισαν να συμμετάσχουν, μετατρέποντας ουσιαστικά την κινητοποίηση σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Σήμερα, τα σχολεία θα είναι κλειστά, καθώς οι καθηγητές και οι δάσκαλοι θα ψηφίσουν για τους εκπροσώπους τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Το υπουργείο Παιδείας ελπίζει ότι η διαδικασία αυτή θα εκτονώσει, κάπως την κατάσταση.

Θα «δείξει» την Πέμπτη.