Συνάντηση με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό ΑΕ, Χρήστο Τσίτουρα θα έχει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, όπως ανακοίνωσε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Φαίνεται πως καταλήγουμε σε μια συναινετική λύση με την Αττικό Μετρό και την ομάδα Αλεξοπούλου για το θέμα του σταθμού της Βενιζέλου. Φαίνεται ότι η μετακίνηση των αρχαίων δεν είναι εφικτή λύση ή είναι πολύ ακριβή. Θα καταθέσουμε κοινή πρόταση στο ΚΑΣ ώστε να τελειώσουμε την ιστορία των αρχαίων. Θα πρέπει να αρχίσουμε αγώνα για να βρεθούν κονδύλια για την προβολή και ανάδειξη των αρχαίων», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Απαντώντας στον κ. Μπουτάρη ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος τόνισε πως «εκλαμβάνει ως αδυναμία την επιθυμία μου να διατηρήσω τον πολιτικό διάλογο σε υψηλό επίπεδο. Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεπέρασε τα όρια και με αποκάλεσε ψεύτη. Τον προειδοποιώ ότι εάν επαναλάβει την ίδια τακτική, θα κληθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, να αποδείξει τους ισχυρισμούς του».

«Τονίζω όμως ότι επιτέλους προσχωρεί στην άποψη πως για να κατασκευασθεί ο σταθμός Βενιζέλου του Μετρό, πρέπει να γίνει προσωρινή απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, άποψη που σταθερά υποστηρίζω εδώ και ενάμιση χρόνο. Πρέπει τώρα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης να αποσύρει άμεσα την προσφυγή του για το θέμα αυτό, στο Συμβούλιο της Επικρατείας», προσθέτει ο κ. Σιμόπουλος.