Στη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Ιογενών Αιμορραγικών Πυρετών προχώρησε το υπουργείο Υγείας με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του Έμπολα

Επικεφαλής της επιτροπής θα είναι ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ενώ στις αρμοδιότητες θα είναι η αξιολόγηση ενός πιθανού περιστατικού που σχετίζεται με ιογενείς αιμορραγικούς πυρετούς, όπως αυτός που προκαλείται από τον ιό Έμπολα.

Επίσης θα γνωμοδοτεί και θα αποφασίζει για τη λήψη μέτρων, τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων και την ασφαλή και αποτελεσματική υλοποίησή τους.

Την Επιτροπή αποτελούν ο γενικός γραμματέας Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, η γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου, η γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής, Αθηνά Κύρλεση, η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού, ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου και ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Πάνος Ευσταθίου.

Όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή θα μπορεί να ζητά τη συμβολή και άλλων ειδικών αν αυτό απαιτηθεί , ενώ τα μέλη της δεν θα αμείβονται.