Μπροστά σε μεγάλυ υπόθεση ναρκωτικών από την Λατινική Αμερική βρίσκεται η ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις αμερινακές αρχές. 

Και ενώ μόλις τον Οκτώβριο οι αστυνομικοί προχώρησαν στην καύση των δύο τόνων κοκαίνης που είχε εντοπιστεί από το Λιμενικό σε βίλα στο Ψυχικό αλλά και σε πλοίο στο Σκαραμαγκά, άλλο ένα καρτέλ κοκαίνης αποκαλύπτεται με... δίαυλο τη χώρα μας. 

Τουλάχιστον σε είκοσι εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το κέρδος στους μεγαλέμπορους ναρκωτικών από το «χρυσό» φορτίο της κόκας που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε κατά τη χθεσινή μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε μεζονέτα στη Βούλα.

Το φορτίο εκτιμάται ότι ήρθε στην Ελλάδα με πλοίο πριν από ένα μήνα και μεταφέρθηκε σε κοντέινερ με... ανανά (αρχικά είχε διαρρεύσει για φορτίο με μπανάνες) από τον Παναμά. Το ντιλ έγινε μεταξύ ενός Κολομβιανού μεγαλέμπορα ναρκωτικών σε Έλληνα από την Καλαμάτα διαμεσολαβητή για 8 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια θα προωθούταν και θα πωλούταν προς 20 εκατομμύρια ευρώ νοθευμένη πλέον.

Τα μέλη του κυκλώματος έμεναν σε πολυτελές ξενοδοχείο της Βούλας και περίμεναν το... σινιάλο για την εξέλιξη της «επιχείρησης» ωστόσο φρένο στα σχέδια τους έβαλαν οι αστυνομικοί.

Κατά την επιχείρηση στη Βούλα συνελήφθη, εκτός από τον 60χρονο από την Κολομβία και τον 50χρονο από την Καλαμάτα, και ένας 25χρονος Μεξικανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ελληνομεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών και, σύμφωνα με πληροφορίες, για ένα από τα μεγαλύτερα που δρουν παγκοσμίως για αυτό και οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ και της DΕΑ λειτούργησαν μεθοδικά και με ιδιαίτερη υπομονή ενώ κρατούν την πορεία της επιχείρησης επτασφράγιστο μυστικό μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις.

ΑΝ. ΓΑΛ.