current views are: 3

5 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση23:30

Λάθη που κάνετε στην απολέπιση

Υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που κάνουμε κατά την απολέπιση, τα οποία στην πραγματικότητα μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη βλάβη από το να κάνουν καλό στο δέρμα μας

Δημοσίευση 23:30’
αρθρο-newpost

Υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που κάνουμε κατά την απολέπιση, τα οποία στην πραγματικότητα μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη βλάβη από το να κάνουν καλό στο δέρμα μας

Υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που κάνουμε κατά την απολέπιση, τα οποία στην πραγματικότητα μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη βλάβη από το να κάνουν καλό στο δέρμα μας. Η απολέπιση είναι ένα σημαντικό μέρος της τακτικής φροντίδας της επιδερμίδας μας, όμως είναι εξίσου σημαντικό να την κάνουμε σωστά. 

Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα πιο κοινά λάθη και πώς μπορείτε να τα αποφύγετε:

– Τρίβετε πολύ σκληρά
Αν και είναι σημαντικό να φτάσετε στους ρύπους που βρίσκονται βαθιά κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, να θυμάστε ότι δεν προσπαθείτε να βγάλετε το ίδιο το δέρμα σας! Ηρεμήστε και τρίψτε απαλά. Το προϊόν είναι αυτό που κάνει την απολέπιση οπότε εσείς δε χρειάζεται να βάζετε μεγάλη πίεση όταν το εφαρμόζετε. Στην πραγματικότητα, το να τρίβετε πολύ δυνατά μπορεί να αφαιρέσει το απαλό και υγιές στρώμα της επιδερμίδας σας που το χρειάζεστε. Για να μην αναφερθούμε και στον πόνο! Το πρόσωπό σας είναι ευαίσθητο, να του φέρεστε με φροντίδα.

– Νομίζετε ότι η απολέπιση γίνεται σε μία φάση
Ενώ η απολέπιση από μόνη της είναι μια απλή διαδικασία, μετά χρειάζεται να ακολουθείτε μία κατάλληλη περιποίηση του δέρματος. Αυτό σημαίνει, να εφαρμόζετε ένα σέρουμ και μια κρέμα νύχτας για θρέψη, γι’ αυτό η απολέπιση καλό θα ήταν να γίνεται το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο. Αν δεν εφαρμόσετε κρέμα, το δέρμα σας θα στεγνώσει και όλη η προσπάθεια που κάνατε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, θα πάει άδικα.

– Χρησιμοποιείτε λάθος προϊόντα
Είτε χρησιμοποιείτε λούφα, είτε απολεπιστική λοσιόν, θα πρέπει να είστε σίγουρη ότι είναι προορισμένη για χρήση στην ευαίσθητη περιοχή του προσώπου κι επιπλέον για τον δικό σας τύπο δέρματος. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε απαλά προϊόντα, ιδανικά για το πρόσωπό σας. Πολύ συχνά οι γυναίκες χρησιμοποιούν προϊόντα που είναι πολύ σκληρά, τα οποία προκαλούν κοκκινίλες, φαγούρα και ξηροδερμία. Ενώ το ζητούμενο είναι, μετά την απολέπιση το πρόσωπό σας να είναι φρέσκο και απαλό.

– Δεν χρησιμοποιείτε νερό
Το νερό είναι το κλειδί για μια κατάλληλη θεραπευτική αγωγή απολέπισης. Κρατά το δέρμα ενυδατωμένο και αποτρέπει τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε από το να κάψουν το δέρμα ή να προκαλέσουν ερεθισμό. Να θυμάστε πάντα ότι σύμφωνα με το beautetinkyriaki.gr, η απολέπιση πρέπει να αφήνει το δέρμα σας καλύτερο και όχι χειρότερο.


σχετικα αρθρα