Μέσα σε κιβώτια με ανανάδες μεταφέρθηκαν από τον Παναμά στο λιμάνι του Πειραιά τα 233 κιλά κοκαΐνης που εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στη Βούλα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αξία της ποσότητας εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
 
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία μέλη του διεθνούς κυκλώματος που θα διακινούσε την κοκαΐνη. Πρόκειται για έναν 62χρονο Έλληνα, έναν 25χρονο υπήκοο Μεξικού, που είχε και αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα κι έναν 69χρονο υπήκοο Καναδά που έχει γεννηθεί στην Κολομβία.
 
Όπως ανέφερε στην παρουσίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ, ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, Παναγιώτης Στάθης, στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα δύο άτομα, μεταξύ των οποίων, ο εγκέφαλος του κυκλώματος, ένας 35χρονος υπήκοος Μεξικού και ένα ακόμα μέλος του, ένας 36χρονος υπήκοος ΗΠΑ που έχει γεννηθεί στο Λίβανο.
 
Τα μέλη της οργάνωσης είχαν συστήσει εταιρεία με στόχο την νομιμοφανή μεταφορά και εισαγωγή των εμπορευμάτων, ενώ χρησιμοποιούσαν και ειδικούς χώρους αποθήκευσης.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έπειτα από πολύμηνη έρευνα:

  • πάνω από 233 κιλά κοκαΐνης, που μεταφέρθηκαν μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο με μεγάλες ποσότητες φρούτων (ανανά), το οποίο είχε αφιχθεί στο Λιμάνι του Πειραιά από τον Παναμά
  • δύο καραμπίνες και μονόκαννο όπλο,
  • 44 φυσίγγια διαμετρήματος 7,65 mm και 125 κυνηγετικά φυσίγγια,
  • μεταλλική μαχαίρα τύπου «ματσέτα»,
  • εννέα κινητά τηλέφωνα,
  • 3.960 ευρώ, 1.643 δολάρια Η.Π.Α. και 5.920 πέσος Μεξικού.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης του κυκλώματος, με τη συνδρομή της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.
 
Στην επιχείρηση συνεργάστηκαν η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το Σ.Δ.Ο.Ε. και η διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ στην εξάρθρωση της οργάνωσης συμμετείχε και η Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών.