Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Τα δελτία καιρού έχουν ήδη προειδοποιήσει για το νέο «ξέσπασμα» της κακοκαιρίας που αναμένεται από την Παρασκευή. Όμως, όσο δεν υπάρχει αντιπλημμυρική προστασία, η προστασία των πολιτών είναι έργο... ακατόρθωτο. 

«Από τη στιγμή που όλα τα ρέματα και τα ποτάμια της Αττικής είναι μπαζωμένα, ευχής έργο θα ήταν να μπορούμε να προβλέψουμε ακριβώς την ώρα και το σημείο που θα βρέξει περισσότερο», λέει στο newpost ο διευθυντής της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος. 

Μάλιστα, διαψεύδει και τους συναδέλφους του που -αναφερόμενοι στις προηγούμενες καταστροφικές πλημμύρες- δεν κουράζονται να λένε ότι «έπεσε τεράστιος όγκος νερού». 

«Στην επαρχία βρέχει περισσότερο», λέει στο newpost ο κ. Λάλος και εξηγεί πως «στην Αττική το νερό δεν έχει από που να φύγει, δεν υπάρχει καμία διέξοδος και η προστασία από τις καταιγίδες δεν μπορεί να υπάρξει». 

Εξηγώντας την διαδικασία ο κ. Λάλος διευκρινίζει ότι, μέχρι στιγμής το μόνο που ξέρουμε είναι ότι από την Παρασκευή θα επικρατούν σε όλη τη χώρα καταιγίδες. Σήμερα η πρόγνωση θα μπορεί να είναι πιο συγκεκριμένη, «όχι όμως τόσο συγκεκριμένη ώστε να ξέρουμε ακριβώς την ώρα και τη... διεύθυνση». 

Μόλις ολοκληρωθεί η πρόγνωση, θα ειδοποιηθεί η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, η οποία με τη σειρά της θα θέσει σε επιφυλακή δήμους, περιφέρειες και πυροσβεστική υπηρεσία. 

«Αλλά δεν μπορούμε να έχουμε ένα πυροσβεστικό όχημα σε κάθε διασταύρωση»... συμπληρώνει με νόημα ο κ. Λάλος.