Υπέρ των καταλήψεων στα σχολεία τάσσεται εμμέσως η νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, χαρακτηρίζοντας δίκαιο τον αγώνα των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί ή/και δεν θέλει να ακούσει, να κάνει διάλογο, να δείξει σεβασμό στους μαθητές και στην εκπαιδευτική κοινότητα. Αντίδραση και ανατροπή λοιπόν τώρα!  Γιατί τα αιτήματα των παιδιών, των γονιών και των δασκάλων είναι δίκαια!» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Χωρίς δασκάλους και καθηγητές, χωρίς βιβλία, χωρίς υποδομές, με το σύστημα εισαγωγής να αλλάζει ανάλογα με τις ορέξεις του καθενός που αναλαμβάνει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, με οικογένειες που αιμορραγούν για να δουν τα παιδιά τους να σπουδάζουν και μαθητές Λυκείου που βαδίζουν στα τυφλά, τα δημόσια σχολεία μας κοντεύουν να γίνουν παράδειγμα προς αποφυγήν.

Ποιος καλύτερος τρόπος να τα υποβαθμίσουν και να ενισχύσουν τα ιδιωτικά στη βάση μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που δεν ενδιαφέρεται για τη διατήρηση του αναπαλλοτρίωτου Δημοσίου Αγαθού της Παιδείας; Στη χώρα μας, ο τομέας της εκπαίδευσης έχει δεχθεί και δέχεται τους περισσότερους πειραματισμούς. Πλέον μετά την ανάπτυξη του Φοιτητικού Συνδικαλισμού, οι πολιτικές μάχες των κομμάτων μεταφέρονται και στα σχολεία σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν τα παιδιά από τη μάθηση, να τα κατευθύνουν και βασικά να τα εκμεταλλευτούν στην πιο ευαίσθητη ηλικία που διαμορφώνουν τον τρόπο σκέψης και δράσης τους ως νέοι άνθρωποι. Ό, τι πιο αντιπαιδαγωγικό υπάρχει. Μέχρι και συλλήψεις βλέπουμε να γίνονται. Το μόνο που μένει είναι να δούμε φροντιστήρια και καταλήψεις και στα νηπιαγωγεία!

Η «πολιτική τάξη» της χώρας ασελγεί μεθοδικά χρόνια τώρα στον τομέα της Παιδείας, που αποτελεί το μέλλον αυτού του δύσμοιρου τόπου. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε και ένα ίχνος αξιοπρέπειας και ελπίδας για την ανάκαμψη της κατάστασης στη Πατρίδα μας θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην Παιδεία και στην ορθή λειτουργία του εκπαιδευτικού χώρου. Το Υπουργείο Παιδείας ως μέρος μιας εθελόδουλης Κυβέρνησης, σπέρνει ανέμους και βεβαίως θα θερίσει θύελλες. Κι αυτό γιατί δεν κάνει διάλογο. Γιατί η Κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες. Βεβαίως τείνουμε να πιστέψουμε ότι δεν ενδιαφέρονται για τις θύελλες, αφού στόχος είναι η πλήρης διάλυση του πνεύματος και της καλλιέργειας των Ελλήνων για να δημιουργήσουν ένα λαό εργατών που δεν θα έχει επίπεδο και βούληση να αντιδρά σε οτιδήποτε του σερβίρουν και να κάνουν έναν περήφανο λαό αποικία ξένων συμφερόντων. Πολιτική τάξη δεν υπάρχει για να απευθυνθούμε αλλά μια αταξία πολιτικάντηδων που κυβερνά ολιγαρχικά με στόχο την καταστροφή του έθνους, της ταυτότητας, της ιστορίας, των ηθών και των εθίμων και σίγουρα της ελπίδας των νέων για δημιουργία και πνευματική ανάπτυξη. Να γνωρίζουν ότι ακόμα κι αν μας επιβάλλουν να είμαστε λαός φθηνών εργατικών χεριών εμείς και εκεί θα διαπρέψουμε όπως διαπρέπουμε και τώρα, παρόλο που οι συνθήκες είναι άθλιες και θα βρούμε τον τρόπο να ανακάμψουμε.

Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχει προτάσεις για τη Παιδεία αλλά που να τις απευθύνει; Σε ποιους; Χρειαζόμαστε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να διαμορφωθεί και να διατηρηθεί σταθερά, χωρίς να αλλάζει κάθε φορά όταν κάποιος αναλαμβάνει τα ηνία και να μην επικεντρώνεται μόνο στην εισαγωγή στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση γιατί η Παιδεία πάσχει σε όλες τις βαθμίδες από την προσχολική αγωγή. Ένα σύστημα που να προωθεί την ανάπτυξη κριτικής σκέψης και να καλλιεργεί το πνεύμα κάθε μαθητή με στόχο τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί ή/και δεν θέλει να ακούσει, να κάνει διάλογο, να δείξει σεβασμό στους μαθητές και στην εκπαιδευτική κοινότητα. Αντίδραση και ανατροπή λοιπόν τώρα!  Γιατί τα αιτήματα των παιδιών, των γονιών και των δασκάλων είναι δίκαια!