current views are: 3

7 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση14:31

Επί ποδός για το κύμα κακοκαιρίας – «Χτύπησε» ήδη το Ιόνιο και την Πελοπόννησο

Δεν εκτελούν δρομολόγια τα πλοία απο Κυλλήνη προς Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Δημοσίευση 14:31’
αρθρο-newpost

Δεν εκτελούν δρομολόγια τα πλοία απο Κυλλήνη προς Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε από τη Δυτική Ελλάδα και αναμένεται τα ξημερώματα στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στο Ιόνιο αποτελούν, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους και τον «προάγγελο» της έντονης κακοκαιρίας που αναμένουμε από τα δυτικά.

Δεν εκτελούν δρομολόγια τα πλοία απο Κυλλήνη προς Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Από το βράδυ της Πέμπτης άλλωστε, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια της γραμμής Αργοστολίου – Ληξουρίου.

Στην Κυλλήνη από όπου προσπάθησε να φτάσει στην Κεφαλονιά βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας.

«Με τρομάζει η κακοκαιρία που περιμένουμε», δήλωσε στο newpost, εξηγώντας πως ο περσινός σεισμός έχει προκαλέσει «συμφόρηση» στις λεκάνες απορροής υδάτων του νησιού. «Έχουμε δέκα ρέματα γεμάτα πέτρες και φερτά υλικά », εξηγεί και καταλήγει: «Όλες οι υπηρεσίες του νησιού είναι έτοιμες και το έμψυχο δυναμικό έμπειρο. Ό,τι κι αν συμβεί θα το αντιμετωπίσουμε».

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, πολύ ισχυρές καταιγίδες από το απόγευμα της Παρασκευής θα εκδηλωθούν τις περιοχές της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας, της Πρέβεζας, της Αρτας, του Μεσολογγίου, του Αγρινίου, της Πάτρας, του Πύργου και της Καλαμάτας.

Μέχρι και τις 20:00, προβλεπόταν ότι θα έχουν ξεσπάσει έντονες καταιγίδες σε ολόκληρη τη δυτική Ελλάδα ενώ βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Αττική, την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Τα φαινόμενα από το βράδυ θα προχωρούν όλο και πιο ανατολικά και μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα ήδη η Αττική θα αντιμετωπίζει έντονη καταιγίδα, στη δυτική Ελλάδα η ένταση της κακοκαιρίας δεν θα έχει μειωθεί ενώ σε ολόκληρη τη χώρα, αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο, θα βρέχει.

 

Η καταιγίδα στην Αττική θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση μέχρι και το πρωί του Σαββάτου, όταν στην υπόλοιπη χώρα -εκτός της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης -θα διαφαίνεται μια αισθητή βελτίωση του καιρού.  Εκείνη την ώρα θα έχουν πέσει αισθητά και οι νοτιάδες, στα 6 μποφόρ, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας θα επικρατεί ηλιοφάνεια.

Στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου θα αποδειχτεί ότι η βελτίωση του καιρού ήταν ένα ολιγόωργο διάλειμμα. Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει ολόκληρη τη χώρα: καταιγίδες θα ξεσπάσουν στην Κεφαλονιά, τη δυτική Πελοπόννησο, την Πρέβεζα, την Άρτα, τις Σποράδες, τα νησιά του Αιγαίου και τη Θεσσαλονίκη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι , σύμφωνα με τα γραφήματα πρόγνωσης της ΕΜΥ, στην Αττική θα βρέχει ασταμάτητα από τα ξημερώματα εως και το βράδυ του Σαββάτου.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατεί «ξαστεριά», εκτός από τη Θεσσαλονίκη, τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη όπου οι καταιγίδες θα συνεχιστούν.

 


σχετικα αρθρα