current views are: 3

8 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση07:19

Ρωγμές σε τοίχους και σπασμένες τζαμαρίες από τον σεισμό στο Αίγιο

Προσεκτικά παρατηρούν τη σεισμική δραστηριότητα οι σεισμολόγοι στη δυτική Ελλάδα. 

Δημοσίευση 07:19’
αρθρο-newpost

Προσεκτικά παρατηρούν τη σεισμική δραστηριότητα οι σεισμολόγοι στη δυτική Ελλάδα. 

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Προσεκτικά παρατηρούν τη σεισμική δραστηριότητα οι σεισμολόγοι στη δυτική Ελλάδα. 

Μετά τους δύο πρωινούς σεισμούς της Κεφαλονιάς, ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ στο Αίγιο το απόγευμα της Παρασκευής ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των ερευνητών. 

«Έχουμε μία διέγερση στην ευρύτερη περιοχή της σεισμικής Κεφαλονιάς, όμως οι σεισμοί αυτοί δεν έχουν να κάνουν με το ρήγμα που έδωσε τους σεισμούς του Ληξουρίου. Η περιοχή είναι διεγερμένη, ωστόσο τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν φαίνεται να δείχνουν ότι είναι προοίμιο κάποιου μεγάλου σεισμού», δήλωσε το πρωί της Παρασκευής στο inkefalonia.gr ο Άκης Τσελέντης. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και μετά τη δραστηριότητα στο Αίγιο μιλώντας στο newpost ο Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε πιο ανήσυχος: 

«Ο σεισμός στην Κεφαλονιά και στο Αίγιο είναι δύο ανεξάρτητα γεγονότα.Παρακολουθούμε την κατάσταση να δούμε πως εξελίσσεται η σεισμικότητα, να δούμε ποια άλλα επίκεντρα υπάρχουν», τόνισε. 

Μικρές υλικές ζημιές στο Αίγιο 

Όπως αναφέρει το thebest.gr, στο Αίγιο βρίσκεται προληπτικά κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με δύο οχήματα, ενώ αναμένεται κλιμάκιο της ΥΑΣ για να πραγματοποιήσει αυτοψίες όπου χρειαστεί. 

Ελέγχονται ήδη τα δημοτικά κτίρια, χωρίς να έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές. Ρωγμές στην τοιχοποιία έχουν σημειωθεί σε αρκετά σπίτια, ενώ έχουν πέσει σοβάδες και έσπασαν τζαμαρίες σε λίγα καταστήματα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. 

Επίσης σημειώθηκε μερική κατάρρευση στον ακάλυπτο ακατοίκητου σπιτιού στην οδό Αράτου στο Αίγιο, καθώς και πτώση παλιάς μάντρας στην περιοχή Αγιά Σωτήρα.


σχετικα αρθρα