Μονάχα η θέα ενός ψηλοτάκουνου με κόκκινη σόλα και αυτομάτως σου έρχεται στο μυαλό η υπογραφή του star υποδηματοποιού Christian Louboutin. Το όνομά του είναι συνώνυμο με την υψηλή ραπτική,  τη γαλλική φινέτσα και φυσικά με τα πιο γοητευτικά παπούτσια που είναι περιζήτητα σε όλες τις γυναίκες, διάσημες και μη, όλου του κόσμου.

Πίσω από το σήμα κατατεθέν, τις κόκκινες σόλες «Red Sole Mark», το κάθε παπούτσι είναι σχεδιασμένο, με βάση τις αρχές της μηχανικής ώστε να μην σπάει το τακούνι και φυσικά να μην πέφτει η γυναίκα που τα φορά.  Το κάθε παπούτσι κατασκευάζεται πάνω σε ξύλινο καλαπόδι και “χτίζεται” σιγά σιγά.

Η πορεία του Christian Louboutin,ξεκίνησε το 1992 όταν  έβαψε με κόκκινο βερνίκι νυχιών τις σόλες ενός ζευγαριού παπουτσιών που είχε σχεδιάσει και έκ τότε έγιναν αντικείμενο πόθου για πολλές γυναίκες.

Η διαμάχη του Louboutin με τον  Yves Saint Laurent ξεκίνησε όταν ο οίκος  υιοθέτησε τις κόκκινες σόλες σε ένα ζευγάρι πανύψηλες κόκκινες σουέτ γόβες που λάνσαρε για τη σεζόν της άνοιξης του 2011. Το γεγονός προκάλεσε την οργή του σχεδιαστή ο οποίος κινήθηκε δικαστικά ζητώντας αποζημίωση για εμπορική ζημιά ύψους 1.000.000 δολαρίων!