current views are: 3

8 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση16:47

Σε εξέλιξη το δεύτερο «κύμα» κακοκαιρίας

Σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, αν και το πρώτο βράδυ της κακοκαιρίας πέρασε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Δημοσίευση 16:47’
αρθρο-newpost

Σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, αν και το πρώτο βράδυ της κακοκαιρίας πέρασε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, αν και το πρώτο βράδυ της κακοκαιρίας πέρασε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Η νέα επιδείνωση του καιρού είναι εδώ, άρχισε πάλι από τα νοτιοδυτικά και θα επηρεάσει την Πελοπόννησο, το Μυρτώο πέλαγος και τον Σαρωνικό. Τα φαινόμενα επηρεάζουν και την Αττική.

 Οι άνδρες της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε επιφυλακή για ό, τι προκύψει κατά τη διάρκεια της νύχτας, η οποία προβλέπεται έντονη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, κατά κύριο λόγο τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα και θα επηρρεάσουν κυρίως τις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπάρχουν βροχές και καταιγίδες και στις υπόλοιπες περιοχές, αλλά σαφώς τα φαινομενα θα είναι ηπιότερα και σε ένταση και σε έκταση. 

Οι περιοχές στις οποίες θα εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα το βράδυ του Σαββάτου σύμφωνα με τις προβλέψεις, είναι η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη, η Σαμοθράκη, η Θάσος, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος, η Κως, η Ρόδος, το Καστελλόριζο και περιοχές της ανατολικής Κρήτης όπως ο Άγιος Νικόλαος. 

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ αλλά στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 εως 16 βαθμούς, στα κεντρικά από 12 εως 19 με 20 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 23 βαθμούς κελσίου. 

Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με σταδιακή βελτίωση και άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια τμήματα περιμένουμε την Κυριακή. Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 13 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 7 έως τους 21 βαθμούς στην Ήπειρο), 17 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 23 βαθμούς στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, 16 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στον Πατραϊκό από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές κυρίως προς το μεσημέρι περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ και στο Σαρωνικό τοπικά μέτριους 5 μποφόρ.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, αλλά και γρήγορη βελτίωση περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.


σχετικα αρθρα