current views are: 1

9 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση06:55

Οι επώνυμοι τρέχουν για καλό σκοπό στον 32ο Μαραθώνιο!

Πολιτικοί, παρουσιαστές και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου τρέχουν σήμερα Κυριακή στον 32ο Μαραθώνιο Αθηνών. 

Δημοσίευση 06:55’
αρθρο-newpost

Πολιτικοί, παρουσιαστές και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου τρέχουν σήμερα Κυριακή στον 32ο Μαραθώνιο Αθηνών. 

Πολιτικοί, παρουσιαστές και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου τρέχουν σήμερα Κυριακή στον 32ο Μαραθώνιο Αθηνών. Σε έναν αγώνα αντοχής και σωματικών ικανοτήτων, καλούνται να διαδώσουν το αθλητικό πνεύμα και να επιδείξουν τις ικανότητές τους στο τρέξιμο. 

Μπορεί ο καιρός να μην είναι με το μέρος των συμμετεχόντων, που από νωρίς το πρωί έχουν συγκεντρωθεί στον Μαραθώνα -υπολογίζονται σε πάνω από 35.000 δρομείς από όλο τον κόσμο- η αγωνιστική διάθεση όμως, υπάρχει όπως φυσικά και ο απαραίτητος εξοπλισμός. (φόρμες, επιγονατίδες, μπουκαλάκια νερού και ενεργειακά ροφήματα).

Αναλυτικότερα, ο «Αυθεντικός Μαραθώνιος» όπως ονομάστηκε ο 32ος Μαραθώνιος Αθηνών, χωρίζεται σε δύο διαδρομές: Στη διαδρομή των 5 χλμ., και στη διαδρομή για τους πιο τολμηρούς, αυτή των 10 χλμ. Οι επώνυμοι λοιπόν, φορούν για ακόμη μια χρονιά τα αθλητικά τους και ενώνονται με τους υπόλοιπους δρομείς σε έναν αγώνα ταχύτητας, αντοχής και ενέργειας και καλής θελήσεως.

Χαρακτηριστικά, στη διαδρομή των 5 χλμ., θα τρέξουν οι: Ζωή Χωραφά, Κώστας Φραγκολιάς, Εύη Φραγκάκη, Νικολέτα Ράλλη, Σωκράτης Αλαφούζος, Ζέτα Δούκα, Λένα Αρώνη, Νίκη Κάρτσωνα, Γιώργος Μανίκας, Μαρία Μπεκατώρου, ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο Λέων Πατίτσας, ο Ιωάννης Μελισσανίδης, η Άννα Πρέλεβιτς, η Σόφη Πασχάλη, η Αννίτα Ναθαναήλ, η Κλέλια Πανταζή, η Μαρία Μπακοδήμου, η Φανή Χαλκιά, η Ναταλία Δραγούμη, η Πηγή Δεβετζή, αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη διαδρομή των 10 χλμ, θα τρέξουν ο Αντώνης Σρόιτερ αλλά και οι κύριοι της πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας και Ανδρέας Λοβέρδος.

Παράλληλα με τον Μαραθώνιο συνεχίζεται για ακόμη μια χρονιά το εθελοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης αθλητικών παπουτσιών με το σύνθημα «Άστα να τρέξουν ξανά»,  όπου δρομείς αλλά και απλοί πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν τα  παλιά και μεταχειρισμένα αθλητικά τους παπούτσια προκειμένου να δοθούν σε ανθρώπους και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη, ενώ στον αγωνιστικό χώρο θα υπάρχουν καθόλη της διάρκεια της τελετής πάνω από 2.000 εθελοντές, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να καλύψουν όλες τις ανάγκες του αθλητικού διαγωνισμού. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν δρομολογηθεί για τις περιοχές γύρω από τον Μαραθώνα ενώ πάνω από 150 ειδικευμένα σε θέματα υγείας άτομα βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να φροντίσουν τους διαγωνιζόμενους που ενδεχομένως τραυματιστούν κατά τη διάρκεια του Μαραθώνιου.

Σήμερα όλοι τρέχουμε για καλό σκοπό!!!

Φ.Π.


σχετικα αρθρα