Άστατος παραμένει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Ανατολική Μακεδονία, Θράκη. Σταδιακή  με σταδιακή βελτίωση και άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια τμήματα.

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 13 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 7 έως τους 21 βαθμούς στην Ήπειρο), 17 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 23 βαθμούς στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, 16 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στον Πατραϊκό από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές κυρίως προς το μεσημέρι στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ και στο Σαρωνικό τοπικά μέτριους 5 μποφόρ.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, αλλά και γρήγορη βελτίωση στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Αναλυτική πρόγνωση

Ειδικότερα, στη Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το μεσημέρι βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέου αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησος θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νοτιά. Από το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιά αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με μικρή εξασθένηση. Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και γρήγορα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.