Τρία κόκκινα γαρύφαλλα απέθεσε στο μνημείο του Πολυτεχνείου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αποτίοντας φόρο τιμής στους εξεγερμένους φοιτητές του 1973. Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος κατέθεσε στεφάνι, ως επικεφαλής διακομματικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας.

Φόρο τιμής στο μνημείο του Πολυτεχνείου απέτισε το μεσημέρι και ο πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέ

ξης Τσίπρας.

«Χρειάστηκαν 7 χρόνια για να προκληθούν ρηγματώσεις στην ξενοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών. Ας ελπίσο

υμε ότι δεν θα χρειαστούν άλλα τόσα, για να σπάσει ο γύψος του Μνημονίου και της οικονομικής εξάρτησης της χώρας. Μόνο με ενωτικούς αγώνες της νεολαίας, μπορεί να σταματήσει η επιχειρούμενη ανατροπή των δημοκρατικώ

ν κατακτήσεων της χώρας», ανέφερε σε δήλωσή του κ. Τσίπρας.

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός που επίσης απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο του Πολυτεχνείου, ανέφερε σε δήλωσή του ότι τα μηνύματα του Νοέμβρη του ΄73 είναι επίκαιρα σήμερα περισσότερο από ποτέ, ενώ τόνισε την ανάγκη να φανούμε σήμερα αντάξιοι εκείνων των νέων που αγωνίστηκαν για εθνική ανεξαρτησία, ελευθερία και δικαιοσύνη.

Η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πολυτεχνείου ολοκληρώνεται στη 1 το μεσημέρι που έχει προγραμματιστεί να κλείσουν οι πύλες και να αρχίσει η κεντρική εκδήλωση. Νωρίς το απόγευμα θα  αρχίσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

 

Την Τρίτη, στεφάνια κατέθεσαν ο Κάρολος Παπούλιας, εκπρόσωποι κομμάτων, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς.