Αυστηρότερη γίνεται η τροχαία αστυνόμευση στα Χανιά, με στόχο να περιοριστούν τα τροχαία αλλά και να επικρατήσουν ομαλές κυκλοφοριακές συνθήκες. Παράλληλα, εντείνεται η συνεργασία μεταξύ της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας σε ευρύ φάσμα δράσεων.

Όπως έκανε γνωστό σήμερα η διοικητής της τροχαίας Χανίων Ελένη Παπαθανασίου. το προσωπικό της τροχαίας θα βρίσκεται επί ποδός σε όλη την εορταστική περίοδο, με ελέγχους εντός και εκτός της πόλης των Χανίων και με σημεία αναφοράς τους βασικούς οδικούς κόμβους,

Την ίδια ώρα, νέα δεδομένα στο κυκλοφοριακό δημιουργεί και η συνεργασία της ΕΛΑΣ με τη Δημοτική Αστυνομία η οποία επεκτείνεται και σε άλλους τομείς.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας, το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν από κοινού πεζές περιπολίες, συνεργασία για την απομάκρυνση των παρανόμως σταθμευμένων οχημάτων σε βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης και σε ράμπες αναπήρων ή διπλοπαρκαρίσματα.

Συμφωνήθηκε επίσης να υπάρξει εκπαίδευση Δημοτικών Αστυνομικών από αρμόδιους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακόμη, θα υπάρξει ορισμός υπηρεσιακών συνδέσμων μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας (σε επίπεδο Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων) και Δημοτικής Αστυνομίας, χαρτογράφηση των προβλημάτων στην περιοχή του Δήμου Χανίων αλλά και των αιτιών που τα δημιουργούν, συνεργασία των επιχειρησιακών κέντρων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Α.Δ. Χανίων και ανάληψη κοινών δράσεων, σε θέματα όπως η αστυνόμευση "ευαίσθητων" περιοχών, η αντιμετώπιση παραεμπορίου (γενικά αλλά και ειδικά σε χώρους λαϊκών αγορών, παζαριών) και η αντιμετώπιση της επαιτείας.