Στα βορειανατολικά προάστια, στην Λούτσα και τα Σπάτα επικεντρώνονται οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό τόσο των απαγωγέων της 27χρονης Βαρβάρας, ανιψιάς του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης, όσο και για το κρησφύγετο που κρατούσαν την φοιτήτρια για περίπου δέκα μέρες.

Εξάλλου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το ένα από τα τηλεφωνήματα που έκαναν οι απαγωγείς στην οικογένεια της 27χρονης έγινε από την Λούτσα και έτσι η ΕΛ.ΑΣ. «χτενίζει» την ευρύτερη περιοχή, ενώ η κοπέλα έκανε τη διαδρομή Κυψέλη- Λούτσα συνοδεία της αστυνομίας μήπως και θυμηθεί κάτι που θα «προδώσει» το σημείο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πιθανότατα ο χώρος της «ομηρείας» ήταν κάποια μονοκατοικία της περιοχής, ενώ οι δράστες πρέπει να ήταν συνολικά τέσσερις στον αριθμό με την 27χρονη να δηλώνει ότι θυμάται τις φωνές μόνο των τριών. 

Τα στοιχεία

Την ενδυμασία και τα σημειώματα εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό DNA αλλά και οποιουδήποτε άλλου στοιχείου που θα μπορούσε να «προδώσει» τους μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ωστόσο, το γεγονός ότι από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες προκύπτουν γεωγραφικά διάφορες περιοχές της Αθήνας δείχνει ότι οι απαγωγείς μετακινούνταν και πιθανόν η μέθοδος να προσιδιάζει αλλά με διαφορετικό τρόπο στο tiger kidnapping.

Να σημειωθεί ότι 27χρονη κοπέλα προέρχεται από μία μεσοαστική οικογένεια χωρίς μεγάλη οικογενειακή επιφάνεια, εκτός από το γεγονός ότι ημητέρας της είναι αδερφή του κ. Καϋμενάκη, ο οποίος αποτέλεσε και τον πραγματικό «στόχο» και πιθανόν να γνώριζε και προσωπικά τον εν λόγω ιδιοκτήτη. Η κοπέλα κατέθεσε εκ νέου σήμερα και ίσως αποδώσει τα μέγιστα καθώς συνήθως τα θύματα απαγωγής ανακαλούν στη μνήμη τους σημεία και λεπτομέρειες εν καιρώ και ήδη η 27χρονη δήλωσε ότι μπορεί να ξεχωρίσει τις φωνές των τεσσάρων απαγωγέων.

Η μέθοδος

Οι αστυνομικοί επιμένουν στο ότι υπάρχουν «κενά σημεία» στην απαγωγή της 27χρονης ανιψιάς του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης, κ. Γιάννη Καϋμενάκη και κόρη του γενικού αρχηγού της ομάδας, κ. Μητσώνη και κάνουν λόγο για ερασιτεχνισμό

- Οι απαγωγείς έριξαν γρήγορα το τεράστιο των 10 εκατ. ευρώ που ζητούσαν στα 82.000 ευρώ, ότι επέλεξαν ένα πρόσωπο που ήταν «εύκολος και προσβάσιμος στόχος»ωστόσο δεν ήταν ένα άτομο που προέρχεται από ιδιαίτερα εύπορη οικογένεια ώστε να διεκδικήσουν πολλά χρήματα, ενώ οι μέχρι τώρα κινήσεις τους δείχνουν ότι μάλλον δεν το έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν. 

- Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι οι διαπραγματεύσεις της απαγωγής έγιναν με ιδιόχειρα σημειώματα και λίγες τηλεφωνικές κλήσεις από διαφορετικά κινητά τηλέφωνα προς τον πατέρα της 27χρονης.

Η πρώτη επικοινωνία φέρεται να έγινε από την Κυψέλη ενώ περίεργο φάνηκε το σημείωμα της φοιτήτριας που βρέθηκε το σημείο στο Νέο Ηράκλειο όπου παραδόθηκαν τα λύτρα.

Μετά την καταβολή των λύτρων υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία της κοπέλας με τους γονείς τους όπου ενημερώθηκαν ότι θα την άφηναν ελεύθεροι. Οι δράστες επικοινώνησαν τουλάχιστον 3 φορές με τον πατέρα της κοπέλας.