Σύσκεψη με αντικείμενο την ετοιμότητα για έργα αγροτικής ανάπτυξης, ενόψει του νέου ΕΣΠΑ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Τρίπολης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνταντινόπουλος, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης, Μόσχος Κορασίδης, ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι. 

Ειδικότερα, εξετάστηκαν έργα που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ, Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-2020, και πιο συγκεκριμένα συζήτησαν για τα μεγάλα αγροτικά έργα της Κανδήλας και της Τάκας, καθώς και δράσεις που θα στοχεύσουν στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Ο δήμαρχος Τρίπολης τόνισε ιδιαίτερα τη βούληση της δημοτικής Αρχής για την έμπρακτη και άμεση υποστήριξη των παραγωγών, με τη δημιουργία δράσεων στον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί κινητήριο μοχλό ανάπτυξης της περιοχής. Κάτι που αποδέχτηκε ο κ. Κορασίδης και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προώθηση των θεμάτων, με την υποστήριξη του Αρκά υφυπουργού, ο οποίος επικρότησε τον συνολικό σχεδιασμό που ετοιμάζει ο Δήμος Τρίπολης.