Παρανάλωμα του πυρός κόντεψε να γίνει το πρωί της Δευτέρας διαμέρισμα οικοδομής επί της οδού Εφέσου στην Ξάνθη, όταν άρπαξε φωτιά το πλυντήριο ρούχων. 

Λίγο μετά τις 9.00 η γυναίκα που βρίσκονταν μόνη μέσα στο διαμέρισμα αντίκρισε πυκνούς μαύρους καπνούς να αναδύονται από το μπάνιο. Το πλυντήριο ρούχων που βρισκόταν στο εσωτερικό του δωματίου είχε τυλιχθεί στις φλόγες ενώ βρισκόταν σε χρήση, κάτι που από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται να αποδίδεται σε πιθανό βραχυκύκλωμα. 

Σύμφωνα με το thrakitoday.com η ένοικος αντέδρασε άμεσα και κατέβασε τον γενικό διακόπτη του ρεύματος ενώ βγήκε έντρομη έξω από το διαμέρισμα καλώντας σε βοήθεια και φωνάζοντας στους γείτονες πως το σπίτι της είχε πάρει φωτιά. 

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά το διαμέρισμα που βρίσκεται στον 1ο όροφο πνίγηκε από τους μαύρους καπνούς οι όποιοι έβγαιναν από τα παράθυρα ενώ στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης με δύο επανδρωμένα οχήματα καθώς και ένα ανακριτικό όχημα. Η ένοικος απομακρύνθηκε από το διαμέρισμα ενώ η έγκαιρη αντίδραση έσωσε τον χώρο από τα χειρότερα.