current views are: 2

11 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:42

Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε σπείρα εκβιαστών για πρόστιμα σε επιχειρήσεις

Σπείρα εκβιαστών που λάμβαναν μίζες από επιχειρήσεις για να μην επιβάλλουν πρόστιμα είχαν συστήσει έξι υπάλληλοι σε κομβικές θέσεις του Δημοσίου. 

Δημοσίευση 12:42’
αρθρο-newpost

Σπείρα εκβιαστών που λάμβαναν μίζες από επιχειρήσεις για να μην επιβάλλουν πρόστιμα είχαν συστήσει έξι υπάλληλοι σε κομβικές θέσεις του Δημοσίου. 

Σπείρα εκβιαστών που ζητούσαν μίζες από επιχειρήσεις για να μην επιβάλλουν πρόστιμα είχαν συστήσει έξι υπάλληλοι σε κομβικές θέσεις του Δημοσίου. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για 68χρονη λογίστρια, τον 74χρονο σύζυγό της, συνταξιούχο υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών, τον 43χρονο γιο της, υπάλληλο της Τράπεζας της Ελλάδος, δύο υπαλλήλους του Σ.Δ.Ο.Ε. καθώς και 54χρονο υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών.

Η υπόθεση εκβιασμού ήρθε στο φως έπειτα από  καταγγελία επιχειρηματία, σύμφωνα με την οποία οι υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. απαιτούσαν εκβιαστικά, μέσω της 68χρονης λογίστριάς του, 60.000 ευρώ, προκειμένου να «κλείσουν» έλεγχο στην επιχείρησή του και να μην του επιβληθούν υψηλά πρόστιμα.

Σε συνάντηση στο γραφείο της λογίστριας, παρουσία του συζύγου και του γιου της, «μεταφέρθηκε» στον επιχειρηματία η παράνομη απαίτηση των υπαλλήλων για καταβολή χρηματικού ποσού, το οποίο τις επόμενες ημέρες συγκεκριμενοποιήθηκε στις 60.000 ευρώ και έπειτα από διαπραγματεύσεις, μέσω της λογίστριας, διαμορφώθηκε τελικά στις 50.000 ευρώ.

Σε αστυνομική επιχείρηση, χθες το πρωί, σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθη αρχικά ο 43χρονος γιος της λογίστριας, ο οποίος παρέλαβε από τον επιχειρηματία το προσημειωμένο ποσό των 50.000 ευρώ.

Στη συνέχεια συνελήφθησαν η λογίστρια και ο σύζυγός της και στη συνέχεια οι τρεις υπόλοιποι εμπλεκόμενοι και συγκεκριμένα, ο υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ήταν ο ενδιάμεσος παραλήπτης του χρηματικού ποσού και οι δύο υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε., οι οποίοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες των χρημάτων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 


σχετικα αρθρα