Υπόμνημα που αναφέρεται σε 90 δικογραφίες κατά της Χρυσής Αυγής από το 1996 έως σήμερα και που περιγράφει με λεπτομέρειες τον τρόπο δράσης της οργάνωσης κατατέθηκε το πρωί στο Εφετείο. 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το υπόμνημα υπογράφεται από τους πληρεξιούσιους δικηγόρους του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ, θύματος επίθεσης στο Πέραμα τον Ιούνιο του 2012 από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η μεθοδολογία αντίστοιχων επιθέσεων μελών ή υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής εντοπίζεται όπως αναφέρει το υπόμνημα, στις δικαστικές αποφάσεις και μαρτυρίες που είναι διαθέσιμες. 

Βάσει αυτών πολλοί δράστες επιτίθενται εναντίον μικρότερων ομάδων ή μεμονωμένων ατόμων, ενώ επιλέγουν ως θύματα συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων όπως μετανάστες ή ιδεολογικούς τους αντιπάλους. Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, φέρουν ομοιόμορφη ενδυμασία και για οπλισμό χρησιμοποιούν συνήθως ρόπαλα και μαχαίρια. Κάθε επίθεση σύμφωνα με την πολιτική αγωγή έχει οργανωθεί εκ των προτέρων και δεν διαρκεί πάνω από 15 λεπτά πάντα με την παρουσιά ενός ανώτερου μέλους της οργάνωσης.

Το υπόμνημα ζητά να παραπεμφθούν όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών και να απορριφθούν ως νομικά και ουσιαστικά αβάσιμες οι ενστάσεις ακυρότητας που έχουν υποβάλει οι κατηγορούμενοι.

Διαβάστε εδώ το ολόκληρο το υπόμνημα