Την αντίδραση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει προκαλέσει η απόφαση του δήμου Νεάπολης - Συκεών Θεσσαλονίκης να παραμείνουν ανοιχτοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, εκτός από τις επίσημες αργίες.

 Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ «καταγγέλλει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και τους καλεί να μην υποκύψουν στις συνεχείς και μεθοδευμένες προσπάθειες του δημάρχου για την παράνομη λειτουργία των παιδικών σταθμών την περίοδο των διακοπών του Πάσχα», ενώ παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης να βρίσκονται σε αυξημένη αγωνιστική ετοιμότητα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, τονίζει πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι να κρατήσει ανοιχτές τις δομές παιδικής μέριμνας προκειμένου να διευκολυνθούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι εργαζόμενοι γονείς.

«Η επιλογή της δημοτικής αρχής δικαιώνεται, αφού το ποσοστό συμμετοχής στη διάρκεια των εορταστικών περιόδων ξεπερνά το 50% και εκατοντάδες βρέφη, νήπια και παιδάκια απασχολούνται δημιουργικά, με τους γονείς τους να είναι ήσυχοι για τη φροντίδα τους», τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου Νεάπολης - Συκεών θα λειτουργήσουν έως και αύριο Μ. Πέμπτη και από την Τρίτη, 26 Απριλίου, έως και την Παρασκευή, 29 του μηνός, από τις 6 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.