Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλίας.

Σκοπός των συγκεκριμένων ελέγχων είναι η δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και της επαιτείας, καθώς και η αντιμετώπιση κάθε άλλης μορφής παραβατικών συμπεριφορών.  

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: 

· Ελέγχθηκαν: 

- 648 άτομα, εκ των οποίων 513 ημεδαποί και 135 αλλοδαποί και
- 505 οχήματα.

· Προσήχθησαν 38 άτομα: 

- 18 ημεδαποί και 
- 20 αλλοδαποί.

· Συνελήφθησαν 17 άτομα και συγκεκριμένα

- 5 άτομα, από τα οποία ένας ημεδαπός και τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Νιγηρίας, Κίνας, Πακιστάν και Μπανγκλαντές, για παραεμπόριο.
- 6 αλλοδαποί, από τους οποίους υπήκοοι Αλβανίας και ένας υπήκοος Μπανγκλαντές, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη Ελληνική Επικράτεια. 
- 3 άτομα, από τα οποία δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για αυθαίρετη δόμηση, για ανασφάλιστο όχημα και μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών.  
- 2 ημεδαποί για κλοπή.
- 1 ημεδαπός για παραβίαση περιορισμών διαμονής. 

· Βεβαιώθηκαν παράλληλα 117 παραβάσεις και συγκεκριμένα:

- 5 παραβάσεις για παραεμπόριο.
- 3 παραβάσεις για επαιτεία.
- 2 παραβάσεις για κλοπή. 
- 6 παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
- 101 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (14 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,  2 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 3 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 3 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 5 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 6 για Κ.Τ.Ε.Ο. και 68 λοιπές παραβάσεις).

· Κατασχέθηκαν:

- 1.498 είδη παραεμπορίου (ρολόγια, φακοί, γυαλία κ.α.),
- 12 αρδευτικοί σωλήνες. 

Επισημαίνεται ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.