Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι ειδικευόμενοι γιατροί, διαμαρτυρόμενοι για την πρόταση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) που προβλέπει ριζικές αλλαγές στην εκπαίδευση των νέων γιατρών, ενώ στην οδό Αριστοτέλους πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας με απόφαση της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών.

Οι ειδικευόμενοι αντιδρούν στα σχέδια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας  για την Ιατρική  Εκπαίδευση, ενώ νέες κινητοποιήσεις αμέσως μετά το Πάσχα στον χώρο της Υγείας, προανήγγειλε πριν από λίγο ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλαδος, Κώστας Βαρνάβας.

Νωρίτερα, στις 08.00 το πρωί οι εργαζόμενοι στον "Ευαγγελισμό" πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα εξωτερικά ιατρεία με αιχμή την έλλειψη προσωπικού και ζητώντας την καταβολή δεδουλευμένων, ενώ συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων σε ΕΚΑΒ και Θριάσιο.

Σημειώνεται ότι έως τις 15 Μαΐου θα παραμείνει το εμπάργκο στα δημόσια νοσοκομεία των προμηθευτών  υγειονομικού υλικού, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι λόγω Πάσχα θα καλύψουν τυχόν έκτακτες ανάγκες.

Την ίδια ώρα σε εννέα βασικούς «κύκλους» θα συνενωθούν τα 43 νοσοκομεία της Αττικής, βάσει της πρότασης της αρμόδιας Επιτροπής, για τις συγχωνεύσεις των ιδρυμάτων του ΕΣΥ. Κάθε κύκλος θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο νοσοκομείο με έναν διοικητή και δύο  υποδιοικητές ενώ θα «συνενώνει» άλλα μικρότερα νοσοκομεία.

Η οριστική απόφαση για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων θα ληφθεί στα τέλη Ιουνίου και θα ανακοινωθεί την 1η Ιουλίου, όπως επισημαίνει το υπουργείο Υγείας.

Κύκλοι του υπουργείου Υγείας τονίζουν ότι και οι δύο προτάσεις των καθηγητών κ. κ. Λιαρόπουλου και Κυριόπουλου, που αφορούν στην αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη της Αττικής, δεν είναι δεσμευτικές, καθώς αναμένονται προτάσεις και από πολλούς άλλους φορείς, προκειμένου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καταλήξει οριστικά για τις αλλαγές που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

"Αν δεν πετύχει ο εξορθολογισμός, το κράτος δεν θα μπορεί να χρηματοδοτήσει το 40% των δημόσιων νοσοκομείων τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Εν τω μεταξύ αποπέμφθηκαν η διοικητής και ο αναπληρωτής διοικητής του Αλεξάνδρα μετά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο νοσοκομείο με  αφορμή,την  εμπλοκή  στην εφημερία της περασμένης εβδομάδας ύστερα από αβάσιμες καταγγελίες γιατρών για έλλειψη υλικών.