Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2015.

Στην παρέμβασή του ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ζήτησε από την κεντρική κυβέρνηση «θεσμική και οικονομική αυτοτέλεια». Υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «οι περιφέρειες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα των δικών τους εσόδων και αντίστοιχα τη δυνατότητα να καταρτίζουν προϋπολογισμούς όχι με βάση κάποια ΚΥΑ αλλά με βάση τη δική τους λογική».

Σύμφωνα με την εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Αθηνάς Αηδονά, τα έσοδα για την επόμενη χρονιά υπολογίζονται σε 153 εκατ. ευρώ και τα έξοδα σε περίπου 220 εκατ. ευρώ. «Η διαφορά των περίπου 67 εκατ. ευρώ καλύπτεται από το ταμειακό υπόλοιπο του έτους 2013 που προβλέπεται να προκύψει από την εκτέλεση του προϋπολογισμού τρέχοντος έτους», διευκρίνισε.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2015. Για «θέατρο του παραλόγου» μίλησε ο Γιάννης Ανδρίτσος από την παράταξη του Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ «αντικοινωνικό» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό η Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Κριτική στον προϋπολογισμό άσκησαν επίσης ο κ.Μούρνος από την παράταξη του Μάρκου Μπόλαρη, ο Γιάννης Ζιώγας, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος και ο Θανάσης Αγαπητός, ενώ λευκό ψήφισε η Νιόβη Παυλίδου.