Ως παράνομες έκρινε το ΑΣΕΠ τις 27 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στον Δήμο Δραπετσώνας που είχαν γίνει το 2004 και ζητά την ανάκληση τους. 

Στην απόφασή του το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το Έθνος, οι 27 υπάλληλοι «κατασκεύασαν» με ψευδή στοιχεία τη νομιμότητα της μετατροπής των συμβάσεών τους και παραπλάνησαν τα αρμόδια τμήματα του ΑΣΕΠ, προκαλώντας οικονομική ζημιά που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Το πόρισμα αυτό δόθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινικές διώξεις στους υπεύθυνους, ενώ η απόφαση στάλθηκε στον δήμο για να προχωρήσει η ανάκληση των προσλήψεων. Ωστόσο, η νέα δημοτική αρχή στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας αρνείται να διακόψει την εργασιακή σχέση με τους συγκεκριμένους υπαλλήλους και συνεχίζει να τους απασχολεί. 

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκης αναμένεται να κοινοποιήσει την απόφαση του ΑΣΕΠ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου η αρμόδια ελεγκτική αρχή να ζητήσει τη διακοπή της καταβολής των μισθών στους συγκεκριμένους υπαλλήλους. 

Η απόφαση αποτελεί «πιλότο» για αντίστοιχες παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων σε άλλους δήμους και αποσαφηνίζει το πλαίσιο αντιμετώπισής τους.