current views are: 1

14 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση15:58

Προγράμματα σίτισης φτωχών και αστέγων από την Περιφέρεια Αττικής

Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το υπουργείο Εργασίας προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να υλοποιήσει πρόγραμμα σίτισης αστέγων, ατόμων και οικογενειών που διαβιούν υπό συνθήκες ένδειας.

Δημοσίευση 15:58’
αρθρο-newpost

Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το υπουργείο Εργασίας προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να υλοποιήσει πρόγραμμα σίτισης αστέγων, ατόμων και οικογενειών που διαβιούν υπό συνθήκες ένδειας.

Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το υπουργείο Εργασίας προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να υλοποιήσει πρόγραμμα σίτισης αστέγων, ατόμων και οικογενειών που διαβιούν υπό συνθήκες ένδειας.

Το πρόγραμμα, που πρόκειται να χρηματοδοτηθεί με 380.000 ευρώ από τα κονδύλια που διαχειρίζεται το υπουργείο Εργασίας, θα έχει 6μηνη διάρκεια και αποτελεί την έναρξη του προγράμματος σίτισης ενδεών που προτίθεται να αναπτύξει στη συνέχεια η Περιφέρεια Αττικής, ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Η Προγραμματική Σύμβαση τέθηκε προς έγκριση χθες το βράδυ στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Όπως εξήγησε η  Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνα Θανοπούλου, η διανομή των τροφίμων – που θα είναι αποκλειστικά από Έλληνες μικρούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς – θα γίνει μέσω των Κοινωνικών Παντοπωλείων του Εθνικού Δικτύου Παρέμβασης των Κοινωνικών Παντοπωλείων που λειτουργούν μόνο με ευθύνη των δήμων ή των ΝΠΔΔ τους, που είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις μόνιμης λειτουργίας και τήρησης συστήματος διαχείρισης εισροών-εκροών και δεν έχουν ενταχθεί σε προγράμματα στήριξης αστέγων.

Στη διανομή δεν θα συμμετάσχουν ΜΚΟ ή Κοινωνικά Παντοπωλεία που διαχειρίζονται ΜΚΟ. Για τους δήμους που δεν διαθέτουν Κοινωνικό Παντοπωλείο η διανομή γίνεται μέσω των Κοινωνικών Παντοπωλείων όμορων δήμων, μετά από απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, αύξησε σε 13,1 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2015, για δράσεις κοινωνικής πολιτικής.


σχετικα αρθρα