current views are: 4

16 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση13:10

Αυτοί είναι οι απαγωγείς της 27χρονης- Πώς και γιατί επέλεξαν την ανηψιά του Καϋμενάκη

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, η απαγωγή της 27χρονης Βαρβάρας, ανηψιάς του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης.

Δημοσίευση 13:10’
αρθρο-newpost

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, η απαγωγή της 27χρονης Βαρβάρας, ανηψιάς του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης.

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, η απαγωγή της 27χρονης Βαρβάρας, ανηψιάς του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν σήμερα δύο δράστες ηλικίας 48 και 53 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην αρπαγή, ενώ αναζητείται ο αλβανός συνεργός τους με το όνομα Αλέκος. Ο 48χρονος που είναι και ο εγκέφαλος της υπόθεσης γνώριζε τις σχέσεις της κοπέλας με τον ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης. Από την ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκε το κρησφύγετο των δραστών στην Λούτσα και τα 80.000 από τα λύτρα της απαγωγής. 

Οι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών είχαν τις τελευταίες μέρες στη διάθεσή τους το DNA ενός από τους απαγωγείς. Με τα αποτελέσματα στα εγκληματολογικά εργαστήρια κατάφεραν και ταυτοποίησαν δείγμα γενετικού υλικού αγνώστου άνδρα σε δύο διαφορετικά ευρήματα, τα ρούχα της κοπέλας και το σημείωμα που άφησαν για να δείξουν ότι είναι ζωντανή.
 

Η… οικονομική κρίση

Σύμφωνα με τα όσα ομολόγησαν οι δράστες, η εταιρεία του 48χρονου έκλεισε εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων και εκείνος έπιασε δουλειά σε επιχείρηση που ανήκε σε στενό φίλο του πατέρα της 27χρονης. Από τις επισκέψεις του τελευταίου στο χώρο εργασίας του, έμαθε ο δράστης τη συγγενική σχέση που είχε η οικογένεια με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Γιάννη Καϋμενάκη.

Οπως παραδέχθηκε ο 48χρονος, σχεδίαζε την απαγωγή τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ οι δράστες είχαν μπει και στο Facebook για να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την 27χρονη.

Τους πρόδωσαν οι κάμερες και το DNA

Το πρώτο υλικό DNA βρέθηκε στο σημείωμα των δραστών προς τους γονείς,που αποτέλεσε απόδειξη ότι η κοπέλα είναι ζωντανή. Το δεύτερο ήταν επάνω στα ρούχα, που φορούσε η απαχθείσα, όταν απελευθερώθηκε. Επίσης, υλικό από κάμερες ασφαλείας στις διάφορες περιοχές που κινήθηκαν οι δράστες κατά την απαγωγή έδωσε πολύτιμη ώθηση στις έρευνες. Οι δράστες επίσης χρησιμοποίησαν εταιρικό τηλέφωνο από το οποίο η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους.

Η 27χρονη απήχθη την 31 Οκτωβρίου, από την περιοχή της Κυψέλης και αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από δέκα ημέρες και συγκεκριμένα την 9 Νοεμβρίου στην ίδια περιοχή, αφού προηγουμένως οι οικείοι της είχαν καταβάλει το χρηματικό ποσό των 82.500 ευρώ, ως «λύτρα».

Πως στήθηκε η απαγωγή

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, οι δράστες το βράδυ ακινητοποίησαν και επιβίβασαν με τη βία σε όχημα την 27χρονη έξω από την οικία της στην Κυψέλη. Έπειτα από δύο ημέρες και συγκεκριμένα το βράδυ στις 2 Νοεμβρίου επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της και απαίτησαν για την απελευθέρωση της, την καταβολή λύτρων ύψους 10.000.000 ευρώ.

Την ίδια μέρα, οι δράστες άφησαν, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας, φάκελο με χειρόγραφο σημείωμα της απαχθείσας.

Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν νέες τηλεφωνικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις των δραστών με τον πατέρα της και την Παρασκευή, 07-11 οι δράστες συμφώνησαν να τους καταβληθούν ως «λύτρα» 82.500 ευρώ.

Τα χρήματα αφέθηκαν το βράδυ στις 7 Νοέμβρη σε συγκεκριμένο σημείο, που υπέδειξαν οι δράστες, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, ενώ η απαχθείσα απελευθερώθηκε ύστερα από δύο ημέρες και συγκεκριμένα το πρωί στις 9 Νοέμβρη κοντά στο σπίτι της στην Κυψέλη, όπου την μετέφερε με δίκυκλη μοτοσικλέτα ο 48χρονος συλληφθείς.

Το κρησφύγετο ήταν… εξοχικό της πεθεράς

Στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίστηκε στη περιοχή της Λούτσας εξοχική οικία, η οποία, όπως διακριβώθηκε, αποτελούσε το χώρο κράτησης της 27χρονης. Πρόκειται για σπίτι που άνηκε στην πεθερά του «εγκεφάλου» και χρησιμοποιούταν σαν εξοχικό το καλοκαίρι από όλη την οικογένεια του δράστη, που δεν γνώριζε τίποτα για την απαγωγή.

Ο 48χρονος και ο 53χρονος οι οποίοι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής ομολόγησαν και περιέγραψαν με λεπτομέρειες τη χρονική αλληλουχία των πράξεων τους. Όπως προέκυψε ο 48χρονος είναι ο «εγκέφαλος» της αρπαγής και ειδικότερα είναι το άτομο που σχεδίασε και κατηύθυνε όλες τις ενέργειες, που ήταν απαραίτητες για την επίτευξη του εγκληματικού τους σκοπού.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες, για τη διευκόλυνση των εγκληματικών τους πράξεων και οι οποίες ανήκουν σε συγγενικό πρόσωπο του 48χρονου.

Στην οικία του παραπάνω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 80.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος των καταβληθέντων «λύτρων», ενώ στην οικία του 53χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, έντεκα φυσίγγια αβολίδοτα, κρότου, μία μεταλλική αμπούλα, μία πλαστική συσκευασία εντός της οποίας υπήρχαν μεταλλικά σφαιρίδια.

Στο πλαίσιο της εργαστηριακής εξέτασης ευρημάτων, από το συγκριτικό βιολογικό υλικό προσδιορίστηκε και ταυτίστηκε ο γενετικός τύπος του 48χρονου συλληφθέντα, σε πειστήρια, ευρήματα και στοιχεία της υπόθεσης.

Οι δράστες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, πήγαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


σχετικα αρθρα