Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γεώργιος Επιτήδειος ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αυστραλία επειδή οι αυστραλιανές αρχές «καθυστερούσαν αδικαιολόγητα» να του χορηγήσουν βίζα.

Ο κ. Γεώργιος Επιτήδειος και ο κ. Μιχάλης Γιανάγκονας αναμενόταν την Κυριακή στην Αυστραλία. «Ασκήθηκε τρομερή πίεση στην αυστραλιανή κυβέρνηση να μην επιτρέψει την επίσκεψη. Πίεση από ελληνικές και εβραϊκές οργανώσεις αλλά και από άτομα» είπε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία, Ιγνάτιος Γαβριηλίδης προσθέτοντας ότι «δυστυχώς η πίεση απέδωσε».

Ο κ. Γαβριηλίδης είπε ότι, οι αυστραλιανές αρχές στην Ευρώπη καθυστερούσαν αδικαιολόγητα την έκδοση της βίζας και συνεχώς ζητούσαν και νέα δικαιολογητικά.

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή από την αναβολή της επίσκεψης» είπε προσθέτοντας ότι «οι Σιωνιστές φοβούνται την Χρυσή Αυγή και αυτό είναι κατανοητό. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί φοβούνται οι ηγέτες της ομογένειας» είπε και άφησε αιχμές εναντίον της αυστραλιανής πρεσβείας στην Αθήνα.

«Ίσως», τόνισε ο κ. Γαβριηλίδης, «η επίσκεψη να γίνει του χρόνου».

Εκπρόσωπος του αυστραλιανού υπουργείο Μετανάστευσης έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Η αυστραλιανή κυβέρνηση αντιμετωπίζει με την πλέον σοβαρότητά την ευθύνη της να προστατεύει την αυστραλιανή κοινωνία από την συμπεριφορά μη-Αυστραλών πολιτών της που ενδέχεται να είναι και εγκληματική.

«Αν κάποιος που κάνει αίτηση για να επισκεφθεί την Αυστραλία και κριθεί ότι μπορεί να αναπτύξει δραστηριότητες που στην Αυστραλία κρίνονται απαράδεκτες, τότε δεν του χορηγείται βίζα».

Ο κ. Γαβριηλίδης υποστηρίζει ότι «επισήμως δεν απορρίφθηκε η αίτηση για βίζα, απλά υπήρχε απαράδεκτη κωλυσιεργία».