Με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώνεται σήμερα ο τριήμερος εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου, στον απόηχο της έντασης που επικρατεί στον χώρο των πανεπιστημίων και που κορυφώθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Νομική. 

Το Πολυτεχνείο θα είναι ανοιχτό από το πρωί έως και το μεσημέρι όταν και θα κλείσουν οι πύλες του για να αρχίσει η προσυγκέντρωση για την πορεία. Το κάλεσμα είναι για 15:30 το μεσημέρι. 

Έντονη θα είναι η αστυνομική παρουσία στους δρόμους της Αθήνας, καθώς επί ποδός θα βρίσκονται περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί, για την αποφυγή επεισοδίων. 

Παράλληλα, σε εφαρμογή έχουν τεθεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Κλειστοί θα είναι οι γύρω δρόμοι από το Πολυτεχνείο, ενώ τα μέτρα της τροχαίας θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από λεωφόρους και οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και στους παράλληλους και κάθετους δρόμους. 

Με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των ΜΜΜ και του επιβατικού κοινού, και ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛ. ΑΣ., ο ΟΑΣΑ θα προβεί σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής ή/και μεταφοράς της αφετηρίας λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και σε όλο το κέντρο της πόλης, σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες. 

Επίσης κλειστοί θα είναι από τις 2 το μεσημέρι οι σταθμοί του μετρό "Σύνταγμα", "Ευαγγελισμός", "Μέγαρο Μουσικής" και "Αμπελόκηποι", ενώ ο σταθμός του μετρό στο "Πανεπιστήμιο" θα κλείσει από τις 12 το μεσημέρι. 

Στη Θεσσαλονίκη το κάλεσμα για την προσυγκέντρωση έχει οριστεί για τις 16:00 το απόγευμα στην Πολυτεχνική Σχολή στο ΑΠΘ.