current views are: 1

17 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση08:44

Hurriyet: «Ζήτω η Βόρεια Κύπρος» – «Άρρωστη η λογική των Ελληνοκυπρίων»

Ένα προκλητικό άρθρο με τίτλο «Ζήτω η Βόρεια Κύπρος» δημοσίευσε η εφημερίδα Hurriyet ανήμερα της «επετείου» της ίδρυσης του ψευδοκράτους.

Δημοσίευση 08:44’
αρθρο-newpost

Ένα προκλητικό άρθρο με τίτλο «Ζήτω η Βόρεια Κύπρος» δημοσίευσε η εφημερίδα Hurriyet ανήμερα της «επετείου» της ίδρυσης του ψευδοκράτους.

Ένα προκλητικό άρθρο με τίτλο «Ζήτω η Βόρεια Κύπρος» δημοσίευσε η εφημερίδα Hurriyet ανήμερα της «επετείου» της ίδρυσης του ψευδοκράτους.

Ο αρθρογράφος Yusuf Kanli κάνει λόγο για δύο πραγματικότητες στην Κύπρο λέγοντας πως η ερώτηση για το«ποια είναι νόμιμη και ποια είναι έγκυρη» δεν έχει καμία ουσία. 

Ο ίδιος εκτιμά ότι το Κυπριακό θα λυθεί όταν «αναγνωρίστει η ύπαρξη δύο δημοκρατιών, δύο λαών, δύο θρησκειών και δύο γλωσσών», ενώ συμπληρώνει πως οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι ελληνοκύπριοι για να καταδικαστεί η Τουρκία σε έναν διεθνή οργανισμό για αλαζονεία ή άρνηση συμμόρφωσης με αποφάσεις και ψηφίσματα, όσο πολιτικά ορθές και να είναι  αντανακλούν την λογική «όλα δικά μου» που είναι ασύμβατη με την ειρήνη σε μια περιοχή όπου υπάρχουν περισσότεροι του ενός λαοί. 

Μάλιστα όπως εξηγεί η σχέση τους «δεν πρέπει να είναι αυτή της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας αλλά αυτή των δύο ισότιμων κοινοτήτων που μοιράζονται την ίδια πατρίδα». 

Ο Yusuf Kanli εξαπολύει επίθεση κατά των Ελληνοκυπρίων τους οποίους και κατηγορεί ως «ξεροκέφαλους» αφού επιμένουν να υιοθετούν την λογική της πλειοψηφίας-μειοψηφίας και θεωρούν ότι δεν πρέπει ούτε καν να εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμβουλευτούν τους τουρκοκύπριους ή να συστήσουν μια κοινή επιτροπή για την εκμετάλλευση των φυσικών πηγών στη βάση της «πολιτικής ισότητας των δύο λαών».

«Είναι άρρωστη η λογική πως οτιδήποτε υπάρχει πάνω, κάτω, μέσα ή έξω από την Κύπρο ανήκει στην ελληνοκυπριακή κυβέρνηση και τους ελληνοκυπρίους» συνεχίζει ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας.

Ο Kanli ζητά από τους Ελληνοκυπρίους «να ξυπνήσουν» αν συνεχίσουν να περιμένουν θεαματικές εξελίξεις μέσα από μονομερή ψηφίσματα από πλατφόρμες στις οποίες δεν ακουγεται η φωνή των τουρκοκυπρίων. 

Σημείωνει ότι απαιτείται πολιτική θέληση για έναν συμβιβασμό αλλίως δεν είναι διακριτή στον ορίζοντα η πιθανότητα επίλυσης του Κυπριακού.

«Δεν θα γίνει πραγματικότητα μέχρι που οι ελληνοκύπριοι να ξυπνήσουν στην πραγματικότητα ότι η Κύπρος δεν είναι τελείως δική τους. Έχουν εταίρους στη Βόρεια Κύπρος» λέει και προσθέτει πως: 

«Το να υπονοεί κανείς ότι οι Τουρκοκύπριοι θα αποδεχθούν την ελληνοκυπριακή προεδρία, θα αποδεχθούν ότι οι Ελληνοκύπριοι θα έχουν λόγο στην εκλογή του τουρκοκύπριου αντιπροέδρου, θα παραδώσουν το δικαίωμά τους στο βέτο και ότι θα κάνουν τέτοιες τρελές δηλώσεις «υπέρ της επίλυσης» δεν θα βοηθήσει ως πρός αυτό αλλά αντίθετα θα κάνει τους Τουρκοκύπριους να φωνάξουν πιο δυνατά: Ζήτω η «Βόρεια Κύπρος».


σχετικα αρθρα