Η “τρύπα” των 530.000 ευρώ στην Γαύδο έρχεται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, ενώ για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί ο υπουργός Εσωτερικών κ.Ραγκούσης, ο γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ.Καπελέρης και η Οικονομική Επιθεώρηση που αναμένεται να έρθει άμεσα στην Κρήτη για να κάνει έλεγχο στο δήμο.

Την ίδια στιγμή αναμένεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα ο δήμαρχος Γαύδου, ο οποίος διαπίστωσε την “μαύρη τρύπα” στο ταμείο του δήμου στις αρχές του μήνα.

Ο κ.Λαμπάκης αρχικά ενημέρωσε το υπουργείο και την Αποκεντρωμένη διοίκηση ότι έλειπαν 25.000 ευρώ...από το ταμείο, όμως τελικά το ταμείο είναι μείον κατά 530.000 ευρώ.

Εντός των ημερών ,του θέματος θα επιληφθεί και το ΣΔΟΕ και στη διαδικασία υπεξαίρεσης των χρημάτων αυτών φαίνεται πως έπαιζε ρολο και το e-banking από κάποιον που είχε πρόσβαση στους κωδικούς

Ο γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης,κ. Καρούντζος, δήλωσε έκπληκτος και τόνισε "διέταξα άμεσα να γίνει έλεγχος και ζήτησα από την Οικονομική Επιθεώρηση του υπουργείου Οικονομικών να ορισθεί Οικονομικός Επιθεωρητής. Είχαμε συμφωνήσει να πραγματοποιήσουμε μια σύσκεψη στα Χανιά για το συγκεκριμένο θέμα. Η σύσκεψη αυτή έγινε χθες παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου Γαύδου. Μέσα από την προτροπή που είχα κάνει στο Δήμαρχο να διερευνήσει τα προηγούμενα έτη, εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ένα έλλειμμα της τάξεως των 530.000 περίπου ευρώ από το 2008 μέχρι σήμερα".