Το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές και δώρα με το προσωπικό και τους συνανθρώπους μας, που τις άγιες αυτές ημέρες βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.

Η διακονία που δίδαξε ο Ιησούς Χριστός και ασκούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ο ίδιος διαπίστωσε με ικανοποίηση στην ξενάγηση του στο νοσοκομείο, αποτελεί το εφόδιο για να ξεπεράσουμε την κρίση, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος. Καλό το ΔΝΤ, καλές οι συζητήσεις με τους υπουργούς, αλλά χωρίς τη διακονία, τα χρήματα θα φαγωθούν και θα χρειαστούμε άλλο δάνειο, συνέχισε χαριτολογώντας ο κ. Ιερώνυμος, απευθυνόμενος προς τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Από την πλευρά του ο κ. Μπεγλίτης εξήρε τον κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι η συνεργασία Εκκλησίας της Ελλάδος και υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Ο διοικητής του νοσοκομείου δώρισε στον κ. Ιερώνυμο την πλακέτα με το έμβλημα του νοσοκομείου.

Εξάλλου, επισκέψεις σε Σχηματισμούς και Μονάδες ανά την επικράτεια πραγματοποίησε η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα.

Τη Μεγάλη Τρίτη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος επισκέφτηκε μονάδες των Τριών Όπλων στη Σκύρο.

Τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας βρέθηκε στη Λήμνο όπου επισκέφθηκε την 130 Σμηναρχία Μάχης , την 8η Μοίρα Ελέγχου και Προειδοποίησης και το 2ο Σταθμό Ηλεκτρονικών Εφαρμογών.

Τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης βρέθηκε στη Λέσβο όπου επισκέφθηκε τους Ναυτικούς Σταθμούς και τα παρατηρητήρια του νησιού, το παράκτιο περιπολικό Τοξότης ενώ είχε συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νάσο Γιακαλή, το δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο και επισκέφθηκε τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ερέσου και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο Γ'.

Μονάδες και σχηματισμούς της ζώνης ευθύνης του Α', Γ' και Δ' Σώματος Στρατού επισκέπτεται από τη Μεγάλη Τρίτη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος.