Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ληστείας σε βάρος 66χρονου ιδιοκτήτη αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθησαν δύο εκ των δραστών, ένας 40χρονος και μία 28χρονη οι οποίοι εντοπίστηκαν στην περιοχή Υψωμάτων-Διαβατών και σε βάρος των οποίων, αλλά και δύο ακόμη συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία της ληστείας κατά συναυτουργία.

Προηγήθηκε καταγγελία του ιδιοκτήτη του οχήματος, σύμφωνα με την οποία, απογευματινές ώρες της Κυριακής, στην Ηλιούπολη, άγνωστος άντρας προσέγγισε στο υπό στάθμευση αυτοκίνητό του και εκμεταλλευόμενος την έξοδο του ιδίου από το όχημα, εισήλθε σ’ αυτό αιφνιδιαστικά, ενεργοποιώντας το κεντρικό κλείδωμα θυρών.

Προκειμένου ο 66χρονος να αποτρέψει την κλοπή του αυτοκινήτου, συγκράτησε το τιμόνι από το παράθυρο του οδηγού, ο δράστης όμως έθεσε το όχημα σε κίνηση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 66χρονος.

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο δράστης συνοδευόταν από τρία άτομα, τα οποία επιβαίνοντας σε δύο οχήματα, απέκλεισαν τεχνηέντως τη συγκεκριμένη οδό, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία, προκειμένου να διευκολύνουν τη διαφυγή του συνεργού τους με το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Δύο εκ των δραστών βγήκαν από τα αυτοκίνητα και προσποιούμενοι διερχόμενους πολίτες, καλούσαν τον ιδιοκτήτη να εγκαταλείψει τις προσπάθειες αποτροπής της κλοπής, αποσπώντας του την προσοχή και προσπαθώντας να τον καταβάλουν ψυχολογικά.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στα οχήματα, ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 66χρονου, μέσα στο όχημα υπήρχε χρηματικό ποσό 15.000 ευρώ, προερχόμενο από εισπράξεις επιχείρησης που διατηρεί ο υιός του στην Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης και προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη.

Συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων δύο δραστών και του αφαιρεθέντος οχήματος.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.