Ένας Ρομά συνελήφθη για ληστείες και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της επαρχίας, αφού εμπλεκόταν με συνεργούς του σε τουλάχιτον 11 περιπτώσεις.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του, ένας εκ των οποίων είναι ήδη έγκλειστος στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, είχαν συστήσει από διετίας εγκληματική οργάνωση.

Ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, αλλά με την ίδια μεθοδολογία, διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές και ληστείες σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της επαρχίας.

Ειδικότερα, αφού παραβίαζαν τα παράθυρα ή τις κεντρικές θύρες εισέβαλαν στα σπίτια και αφού ερευνούσαν τους χώρους αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και άλλες οικιακές συσκευές.

Στις περιπτώσεις που υπήρχαν ένοικοι εντός, τους ακινητοποιούσαν με την απειλή μαχαιριών.

Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι διέπραξαν δύο ληστείες και εννέα διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στο Παλαιό Φάληρο, στον Άλιμο, στο Γαλάτσι, στην Αργυρούπολη, στη Νέα Σμύρνη, στο Κερατσίνι και στη Λαμία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.