Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

«Εμείς από τις αρχές Αυγούστου έχουμε αναρτήσει στη διεθνή βάση του πανεπιστημίου του Κορνέλ, ανακοίνωση ότι είχαν αρχίσει να καταγράφονται προσεισμικά ηλεκτρικά σήματα στο σταθμό μας στην Κερατέα και η ανακοίνωσή μας είναι γνωστή. Από τις 7 Αυγούστου έχουν ξεκινήσει τα προσεισμικά σήματα», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Παναγιώτης Βαρώτσος. 

Ο επικεφαλής της ομάδας ΒΑΝ μαζί με την ομάδα του, πράγματι έχει εκπονήσει μελέτη η οποία έχει αναρτηθεί στη βάση δεδομένων του Πανεπιστημίου Κορνέλ με ημερομηνία 7 Αυγούστου.

Ο χάρτης στη σελίδα 4 αποτυπώνει ακριβώς την περιοχή για την οποία τα «σήματα ΒΑΝ» προειδοποιούσαν, σύμφωνα με τον κ. Βαρώτσο, ότι θα γίνει μεγάλος σεισμός όπως αυτός της Ευβοίας τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας Γεράσιμο Χουλιάρα- ο οποίος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε αγαστή επικοινωνία με την ομάδα ΒΑΝ- «αυτή είναι η πρόγνωση για την οποία μίλησε ο κ. Βαρώτσος και αναφέρεται στην περιοχή που περικλείει ο χάρτης. Πρόκειται για μια τεράστια περιοχή και ένα τεράστιο χρονικό εύρος, αφού τα πρώτα ισχυρά σήματα ελήφθησαν τον Αύγουστο. Δεν μπορεί να θεωρηθεί πρόγνωση  με τη στενή έννοια, η οποία προϋποθέτει συγκεκριμένο χρόνο, τόπο και μέγεθος, όμως αυτή είναι η μεθοδολογία της ομάδας ΒΑΝ» είπε στο Newpost

Διαβάστε ολόκληρη την μελέτη της ομάδας ΒΑΝ