Η πρώτη αντίδραση των φίλων του Ηρακλή στην απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ και την απόρριψη του φακέλου της ποδοσφαιρικής εταιρείας, ήταν μια πρώτη συγκέντρωση στο Κατσάνειο και πορεία εν συνεχεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης όπως περίπου και πέρυσι για το ίδιο θέμα.

Στο Κατσάνειο, βρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ και ο πρόεδρος της κ. Γιάννης Τάκης που μεταξύ άλλων είπε στους συγκεντρωμένους: «Δεν μπορούν να μας ρίξουν στην δευτεροβάθμια. Ξέρουμε τι δουλειά έχει γίνει αυτόν τον χρόνο. Ο Ηρακλής είναι όμηρος του φορτίου που κουβαλάει δέκα χρόνια. Όμηρος της ρεμούλας, των χρεών, των μετόχων-αμετόχων. Οι “Κασσάνδρες” προέβλεπαν ότι τον Δεκέμβριο δεν θα υπήρχαμε. Μετά έλεγαν θα πέσουμε αγωνιστικά. Η φανέλα, η δύναμη του κόσμου, κράτησαν τον Ηρακλή, αν και δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο.

 Και επειδή δεν μπορούν να ρίξουν τον Ηρακλή αγωνιστικά, επιχειρούν να τον πλήξουν εξωαγωνιστικά. Θα δημοσιοποιήσουμε το σκεπτικό της απόφασης, παραβαίνοντας την αρχή της εμπιστευτικότητας. Επειδή ορισμένα “παπαγαλάκια” μας δημιουργούν προβλήματα, εμείς θα δημοσιοποιήσουμε το έγγραφο της επιτροπής. Την Τρίτη θα καταθέσουμε την έφεση και θα ζητήσουμε τάχιστα να εκδικαστεί.

Δεν θέλουμε να κρύβονται, δεν θέλουμε τον περσινό εφιάλτη. Να τελειώσουμε μέχρι το τέλος του μήνα και να σχεδιάσουμε την ομάδα της νέας περιόδου. Πέρσι ζητήσαμε το άνοιγμα φακέλων. Οι άλλες ΠΑΕ το αρνήθηκαν. Φέτος δύο ΠΑΕ που έπεσαν ζητούν το ίδιο. Μαζί τους. Θα κάνουμε ότι πρέπει για να προασπίσουμε την ομάδα. Και με τα δύο χέρια στην καρδιά, σας λέω ότι θα πάρουμε το χαρτί», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Στην συνέχεια ξεκίνησε πορεία όπου κατέληξε στις εγκαταστάσεις της ΕΤ-3 στην Λεωφόρο Στρατού. Εκεί οι συγκεντρωμένοι φίλαθλοι εκφώνησαν συνθήματα υπέρ του Ηρακλή και κατά της Επιτροπής , ενώ έχει προαναγγελθεί ανάλογη κινητοποίηση και την Τρίτη το βράδυ πάλι με αφετηρία το Κλειστό γήπεδο «Κατσάνειο».