Την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας σε εφορία του Νέου Κόσμου, ανέλαβε, με προκήρυξή της, η οργάνωση "6η Δεκέμβρη". Η οργάνωση είχε "χτυπήσει" τη Γενική Γραμματεία Τύπου και είχε στείλει φακέλους με σφαίρες σε γνωστούς δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η προκήρυξη είναι έκτασης 12 σελίδων και βρισκόταν σε φλασάκι USB στα Εξάρχεια. Άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα και υπέδειξε το σημείο, στο οποίο και βρέθηκε.

Η προκήρυξη φέρεται να αναφέρει πως «οι εφορίες αποτελούν εξίσου βασικούς πυλώνες για την προώθηση της ληστρικής πολιτικής του κεφαλαίου» και να τονίζει ότι «η επιβολή φόρων στο κοινωνικό σώμα με τη διαρκή μάλιστα προσαύξησή τους είναι το διαχρονικό χαράτσι που υποχρεούνται να καταβάλουν οι σκλάβοι της οικονομίας στους διαχειριστές της εξουσίας».

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη εκτοξεύει απειλές εναντιών του γ.γ. Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη .

Στο 12σέλιδο κείμενο η οργάνωση "απαντά" στην έκκληση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή για παράδοση των όπλων με τα λόγια "οι σφαίρες μας είναι οι προστάτες των ονείρων μας".

Σημειώνεται ότι η οργάνωση αυτή έχει τοποθετήσει βόμβα στη Γενική Γραμματεία Τύπου,στις 15 Ιανουαρίου 2010, ενώ στις 21 Δεκεμβρίου 2008 είχε στείλει φάκελο με σφαίρε στο δημοσιογράφο, Γιάννη Πρετεντέρη και τον ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια.

Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης "Μηδενική Ανοχή" ανέλαβαν την ευθύνη για τα γκαζάκια έξω από τα πολιτικά γραφεία δύο πρώην υπουργών, της Βάσως Παπανδρέου και της Φάνης Πάλλη Πετραλιά βρίσκονται στην ίδια πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας.