Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός το επόμενο τριήμερο, ενώ την Κυριακή του Πάσχα, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, για σήμερα Μεγάλη  Πέμπτη , αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα  σποραδικών βροχών στη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ για την υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ.

Τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, αναμένεται ο καιρός να είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μόνο θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.