Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2015 σε ειδική συνεδρίαση του συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για τον «πρώτο αναπτυξιακό προϋπολογισμό του Δήμου, μετά από χρόνια στερήσεων και περικοπών», λέγοντας πως «βούληση είναι να συνεχίσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης να είναι αρωγός στους δοκιμαζόμενους πολίτες. Αφενός να μην τους επιβαρύνει με αυξήσεις τελών, φόρων ή επιβολή νέων και αφετέρου να διαθέτει κονδύλια για την υποστήριξη των ιδιαίτερα οικονομικά αδυνάτων». 

«Ο προϋπολογισμός του 2015 αποτυπώνει την αύξηση των δαπανών κοινωνικής αλληλεγγύης, το πάγωμα των δημοτικών ανταποδοτικών τελών και τον δραστικό περιορισμό των χρεών του Δήμου»,  συνέχισε ο κ. Μπουτάρης ενώ στάθηκε στη διεκδίκηση 40 εκατ. ευρώ από χρηματοδοτούμενα προγράμματα, ευρωπαϊκά και εθνικά.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης, Χασδάι Καπόν, ανέφερε πως ο προϋπολογισμός, συνολικού ποσού 369,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζεται ισοσκελισμένος ως προς τα έσοδα και έξοδα. 

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποτελεί πρότυπο, διότι μετά από πολύχρονες προσπάθειες κατάφερε να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και σε συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης», σημείωσε ο κ.Καπόν.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, αφού παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο προτάσεις της παράταξής του, σημείωσε: 

«Διακρίνω σημάδια αναξιοπιστίας στον προϋπολογισμό που μας κάνουν όχι απλά επιφυλακτικούς, αλλά αρνητικούς. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μεγέθη τα οποία ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες κι έτσι να βγάζουμε μια θετική μαγική εικόνα, που όταν προχωράμε στην εφαρμογή, μεταλλάσσεται».